Šahisti OŠ Ivan Benković – viceprvaci Hrvatske – Finale za pamćenje

Od 24. do 26. travnja u Poreču se održava Državno prvenstvo škola u nekoliko sportova. OŠ Ivan Benković plasirala se na natjecanje sa svojim šahistima, koji su nastupili u sastavu: Vedran Benčić, Hrvoje Benčić, Stjepan Klarić, Lukas Cajner i Jure Maduna, voditelj Niko Šokčević. Osim Dugog Sela nastupilo je još 5 škola iz sljedećih gradova: Zagreb, Split, Požega, Krk, Varaždinske Toplice.
Da će biti uzbudljivo vidjelo se poslije objave startne liste, jer su sve ekipe imale sličan rejting. Poslije tri kola Dugoselci su bili prvi, pobijedili su dvije jače ekipe, a sa trećom remizirali. Četvrto kolo donosi šok. Poraz od 4:0 od posljednje ekipe. Neshvatljivo. U zadnjem kolu protiv Požege, aktualnih prvaka, trebalo se dići iz ponora. Bilo nam je upitno i treće mjesto. Uvijek neizvjestan meč između Vedrana i Tibora završava remijem, Stjepan pobjeđuje, Lukas remizira. Dodatna pomoć stiže od Varaždinaca, koji pobjeđuju prvoplasirane Splićane. Konačan poredak: 1. Požega, 2. Dugo Selo, 3. Krk je možda i najrealniji jer ove ekipe u svojim redovima imaju najiskusnije igrače koji su znali voditi svoje ekipe kroz uspone i padove. Našim igračima i voditelju čestitke na borbenosti, plasmanu i uspješnom predstavljanju Dugog Sela na državnom natjecanju.

Zahvaljujemo: ravnatelju Branku Golešu i voditelju Niki Šokčeviću, koji su nam dali bezuvjetnu potporu ovih 8 godina kao i Šahovskom klubu Dugo Selo, čiji je trener Tomislav Filipović pripremao djecu za ovo natjecanje.
M.B.Skip to content