Savjet mladih grada Dugog Sela: U tijeku besplatne instrukcije za osnovnoškolce, uskoro maturante te prijave za Malu školu vježbanja i regulacije tjelesne težine za tinejdžere i mlade

Pod predsjedavanjem Ane Ivanda te u prisustvu dogradonačelnice Jasminke Kokot Bambić i pročelnika za poslove Gradskog vijeća i Gradonačelnika Mladena Šestana jučer je održana sjednica Savjeta mladih Grada Dugog Sela na kojoj se raspravljalo o izvješću o radu Savjeta u 2020. godini, kao i tekućim aktivnostima.

Kako je pojasnila predsjednica Ivanda, izvješće koje planirano je više projekata, zaključeno je s dva realizirana projekta na kraju jedne vrlo otežavajuće godine. Uspješno je ostvaren je 5. Košarkaški turnir u uličnoj košarci 3×3 u organizaciji Košarkaškog kluba Dugo Selo koji se održao u ljetnim mjesecima, odnosno 29. kolovoza. Turnir se održao na terenima OŠ „Ivan Benković“, a igralo se u tri kategorije: seniori, U-15 i U-19. Prije samog proljetnog „lockdowna“, u ožujku su održane besplatne instrukcije za osnovnoškolce, koje su se trebale organizirati u više termina, od 7. ožujka do 4. travnja, te od 18. travnja do 16. svibnja, no zbog pogoršanja epidemiološke situacije održavale su svega tjedan dana. Tako su za prošlu godinu izostale realizacije sljedećih projekata: Malonogometni noćni turnir, Street style show u Dugom Selu, besplatni tečaj plesa za maturante i besplatna radionica financija, dok su aktivnosti kao što je informiranje mladih na području grada putem društvenih mreža (Instagram i Facebook) i redovita suradnja s tijelima Grada Dugog Sela kao i udrugama, a vezana uz teme bitne za mlade ovog grada – su nastavljenw, prema potrebama, tijekom cijele godine. Predsjednica je istaknula i predbožićno nagradno darivanje koje je Savjet organizirao putem svojih komunikacijskih platformi, a najuspješniji sudionici nagrađeni su poklon bonovima pojedinih dugoselskih tvrtki s kojima je Savjet dogovorio suradnju. „Iako je protekla godina bila vrlo otežavajuća, izražavam zadovoljstvo realiziranim aktivnostima, uz nadu da će izvješće za 2021. godinu po svemu biti opširnije“, kazala je Ivanda. Iako su prvotno planirana sredstva u iznosu od 39.940 kuna, godina je zaključena s realiziranim troškovima u iznosu od 5.963 kune.

Članovi Savjeta upoznati su i aktualnim aktivnostima, o kojima je sve izvijestila Marija Grgošić. Kao koordinatorica projekta Besplatne instrukcije za osnovnoškolce Grgošić istaknula je odličan odaziv zainteresiranih kako za instrukcije, ukupno 51, a tako i studenata koji će instruirati učenike – njih 16. „Oduševljena sam odazivom s obzirom na sve okolnosti, no isto tako ovo je pokazatelj kako nakon višemjesečnog rada online škole znanja imaju „određene rupe“ te su instrukcije nužne“, kazala je Grgošić. Satovi instrukcija iz matematike, fizike, kemije, engleskog, njemačkog i hrvatskog jezika održavaju se od 13. ožujka, do 17. travnja u prostoru Martinusa, sukladno svim epidemiološkim naputcima. Nakon što se zaključe za osnovnoškolce kreću instrukcije za maturante koje će se također održavati u istim prostorima. Planirani troškovi za instrukcije u iznosu od 10.000 kuna neće biti dostatni zbog nabave ploča za pisanje, tako da će za isti projekt biti povećani za dodatne 2.000 kuna.

Vezano uz projekt besplatne radionice financija član Ivan Sonarić izvijestio je kako će radionice učenicima prezentirani putem videa s obzirom da još uvijek stoji zabrana ulaska u škole kako bi se radionice održale neposredno. Također Sonarić je predložio pokretanje mrežne stranice Savjeta mladih, za početak besplatne, na kojoj bi se svim mladima mogle pružiti potrebne informacije o radu Savjeta, kao i svim aktivnostima u gradu, što je prihvaćeno. Predsjednica Ivanda također je napomenula kako su u tijeku prijave za Malu školu vježbanja i regulacije tjelesne težine za tinejdžere i mlade koju organiziraju Savjet mladih Grada Dugog Sela i Taekwondo klub Dugo Selo. Prijaviti se mogu svi od 13 godina nadalje, najkasnije do 4. travnja. Program će voditi stručna osoba, a potrajat će od 6. do 29. travnja.Skip to content