Savjet mladih o projektima u ožujku: Kino večeri i Mala škola trčanja

Jedan od nadolazećih projekata Savjeta mladih Grada Dugog Sela su Kino večeri u Dugom Selu  koje su planirane za početak ožujka, kazala  je predsjednica Savjeta Maja Matijaš na 3. Sjednici održanoj 12. veljače.
Pripreme su u tijeku, a kako je rečeno, prodaja ulaznica bit će u humanitarne svrhe za Patrika Vidovića. O točnom datumu održavanja u dvorani KUD-a “Preporod” i naslovima filmova, javnost će biti obaviještena. Započele su prijave za Malu školu trčanja, nositelj projekta je Atletski klub Martin. Ovaj projekt bio je realiziran i prije dvije godine te se očekuje jednak uspjeh. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 15. ožujka. S tim datumom će škola i započeti, trajat će tri mjeseca, završit će maratonom u Vrbovcu. Kotizacija je 200 kuna, održavat će se na atletskoj stazi kod OŠ Stjepan Radić u Božjakovini.
Matijaš je pohvalila članove koji aktivno rade na promociji Savjeta putem društvenih mreža prvenstveno FB-a, odnedavno su prisutni i na Instagramu. Dodatno će se poraditi na službenoj web stranici. Članovi Savjeta bili su 27. siječnja na jednodnevnoj obuci koju je organizirala Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Teme su bile Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i Savjeta mladih, navela je na kraju sjednice predsjednica Matijaš.

 Skip to content