Skladišta puna – potrebne čizme, sredstva protiv komaraca, oprema za bebe…

crveni križ 1 Prema informacijama iz Crvenog križa Dugo Selo, skladišta Hrvatskog crvenog križa su puna humanitarne pomoći, no svi građani koji žele dati pomoć mole se da se orijentiraju prvenstveno na stvari za kojima postoji najveća potreba – a to su madraci, pokrivači, kompleti posteljine, jastuci, pribor za jelo, plastični tanjuri, plastične zdjelice, ručnici, šamponi, visoke gumene čizme, plinska kuhala, zatim sredstava protiv komaraca, baterije, te sva oprema za bebe – odjeća, pelene, higijena, hrana.

I ovaj puta Crveni križ Dugo Selo se zahvaljuje svim donatorima, građanima na svoj pomoći koju su do sada donirali, kao i svim volonterima koji sudjeluju u evidentiranju donatora i donacija i sortiranju pristigle pomoći. Isto tako zahvaljuju se svim građanima koji nude smještaj obiteljima s poplavljenih područja, a trenutno su na našem području smještene dvije obitelji, s mogućnošću još tri člana, doznajemo. Svi oni koji u svojim domovima žele smjestiti žrtve poplava to mogu učiniti putem Facebook stranice Smještaj za žrtve poplava. Ako možete smjestiti osobe koje su u poplavama ostale bez ičega, ostavite svoje kontakte na stranici. Smještaj možete ponuditi i putem stranice poplave.hr. Lokacije prikupljanja pomoći za stradale u Hrvatskoj možete provjeriti ovdje. Apel za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj odaslao je i Crveni križ, a detalje o donacijama pročitajte ovdje.

Voditeljica Crvenog križa Dugo Selo Gordana Kocaj poziva sve volontere koji su voljni u sljedećim mjesecima biti na raspolaganju za ispomoć na poplavljenim područjima u Slavoniji, da se jave u prostore dugoselskog Crvenog križa radi evidencije i potrebne edukacije. Naime, u narednom razdoblju postojat će velika potreba za takvom pomoći u ljudstvu koje će biti organizirano u interventne timove.

Predstavnik dugoselskog Crvenog križa Dugo Selo, ujedno član Županijskog interventnog tima Crvenog križa, Kristijan Katinić od jučer boravi u Kriznom stožeru u Županji, gdje je danas održana izvanredna sjednica Vlade RH, te dojavljuje kako je stanovništvu omogućena sva potrebna humanitarna pomoć.

Tags:


Skip to content