Skupština Sindikata umirovljenika Dugo Selo: „Radimo punom parom da nam je i godina dana prekratka!“

Članovi Sindikata umirovljenika Hrvatske Dugo Selo održali su protekle subote, 2. veljače u prostoru restorana Romantika skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo nakon što je s 12. prosincem prošle godine osnovana podružnica Rugvica na čije čelo je stao dosadašnji predsjednik SUH-a Dugo Selo Stjepan Novak. Stoga je na ovoj sjednici skupština dugoselskog SUH-a izabrala novog predsjednika – Milivoja Marića, zatim za njegovog zamjenika izabrana je Mara Todorović, za tajnicu Ružica Melić, blagajnicu Ana Broz. Uz njih u Predsjedništvo još čine Jagica Novak, Ivan Šutej, Ivan Bertović, Alojz Ivanišević i Marica Budor. Nadzorni odbor Josip Kelšin kao predsjednik, njegov zamjenik Mario Prašnički, Zorka Jurković, Marko Karačić i Zvonimir Nemet. Također, odlučeno je da predsjedništvo SUH-a Dugo Selo od sada umjesto 7 članova čini 9 članova, a sve radi bolje organizacije, provođenja odluka i aktivnosti.

Kako se moglo doznati iz izvješća za proteklu godinu udruga SUH Dugo Selo okuplja ukupno 271 člana, a za svoje programske aktivnosti i projekte ostvarili su 156.843 kune prihoda, od čega je dotacija Grada Dugog Sela 39.000 kuna, Rugvica 8.000 te od članarina 6.006 kuna. Kako ističe u svom izvješću predsjednik Milivoj Marić, plan je realiziran 80%. Tako su, između ostalog, prošle godine tradicionalno organizirali proslavu Praznika rada za koju je Grad pokrio sve troškove; zatim organizirali su više radne akcije uređenja šetnice Kontesin put, humanitarne akcije, akcije mjerenja šećera u krvi i tlaka, posjete bolesnim članovima. Organizirali su više izleta u Varaždinske, Krapinske toplice itd., kao i ljetovanje u Crikvenici. Sudjelovali su u sportskim susretima u Vrbovcu, a kako najavljuje predsjednik, isti susreti ove godine održat će se u Dugom Selu u studenom. Članovi SUH također vrlo su aktivni sudionici, ako ne posjetitelji, svih gradskih i turističkih manifestacija, ali i šire, izvan granica Dugog Sela i Zagrebačke županije. Radu SUH-a zasigurno pridonosi u velikom omjeru angažman članica Aktiva žena koje su sudjelovale u svim aktivnostima udruge.

„Radili smo punom parom, da nam je i godina dana prekratka“, zaključio je Marić, nastavivši s iznošenjem plana i programa rada za 2019. godinu, u kojoj se već sada realizirala jedna od najvažnijih stvari – novi prostori za Udrugu. Naime, 1. veljače potpisan je ugovor između Grada Dugog Sela i SUH-a Dugo Selo kojim se udruzi daje na korištenje prostor Martinusa, a preseljenje u iste očekuje se uskoro. Ove godine također planiraju participirati u gradskom natječaju za financiranje projekata udruga, organizirati više radionica za članove, provoditi humanitarno-socijalni rad za naše članove, raditi na brojnijem učlanjivanju, ostvarivati suradnje s institucijama iz grada, kao i šire, te suradnju s podružnicom Rugvica, uz organizaciju sportskih susreta SUH-ovaca u Dugom Selu, u studenom ove godine. Planirani prihodi u 2019. godini iznose166.280 kuna.

Na sjednici skupštine nazočili su i gosti – gradonačelnik Nenad Panian, njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić, gradska vijećnica te voditeljica dugoselske ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije Sunčana Žuteković, zatim Zlatko Hržić iz Vrbovečke podružnice koji je i predstavnik Županijske podružnice SUH-a, predsjednik Općinskog vijeća Općine Brckovljani Tihomir Đuras te predstavnik Crvenog križa Dugo Selo Željko Tašler. Tom prilikom zamjenica gradonačelnika Kokot Bambić navela je da su potrebe umirovljenika velike, a težnja je Grada Dugog Sela da se za njihovu populaciju osnuje Centar za umirovljenike, ujedno izrazivši zadovoljstvo ostvarivanjem suradnje i potpisanim ugovorom između udruge i Grada Dugog Sela. Gradonačelnik Nenad Panian u svom obraćanju podsjetio je na činjenicu da samo one udruge koje se prijave na gradski natječaj i koje imaju koncipirane projekte i programe moći će ostvariti financiranje iz gradskog proračuna, „no isto tako moram reći da ova izvršna vlast nema nikakve pomoći od Gradskog vijeća. Rezanjem troškova na svakom rebalansu, svakom proračunu, režu vama programe i projekte, uzimaju vaše novce, a za svoj populizam. Ne želim stagiranje i zastoj ovog grada i građana, to neću dozvolit. Nastavite sa svojim radom i aktivnostima, a mi ćemo sa svoje strane nastojati sve učiniti da ih ostvarite“, poručio je na kraju gradonačelnik.Skip to content