„Sladoledni dan“ dugoselski osnovnoškolci ocijenili čistom peticom

Školska godina za sve je dugoselske osnovnoškolce završila slatkim desertom – Grad je organizirao „Sladoledni dan“ u centru. Učenici OŠ Josipa Zorića, „Ivan Benković“ i oni koji polaze OŠ „Stjepan Radić“ u Božjakovini, ukupno njih 700, počašćeni su finim sladoledom i muffinima.  Omiljenu ljetnu slasticu donirale su slastičarnice „Jagode i čokolada“ i Pekarnice Croatia, a kolačiće „Slatke dekoracije“ iz Dugog Sela.

Sve je đake, čestitavši im na uspješnoj školskoj godini, pozdravio gradonačelnik Nenad Panian. „Današnji dan je samo zabava, uživajmo ova tri mjeseca dok nema škole“, poručio je. Dodao je i kako ova, kao i sve druge manifestacije, ima tendenciju postati tradicionalna, ali prije svega moraju se uključiti građani sa svojim idejama kao i poduzetnici. Grad je njihova podrška, tu je da pruži potporu u realizaciji njihovih prijedloga, istaknuo je. A ova ideja za organizaciju „Sladolednog dana“ potekla je od vlasnika slastičarnice „Jagode i čokolada“ Dominika Vršića koji je prošle godine počastio sve odlikaše „Kuglicom za peticu“. Program na središnjoj pozornici vodili su animatori. Djeca su itekako bila zadovoljna današnjim, zadnjim danom škole ocijenivši ga najvišom ocjenom. Svoje zadovoljstvo iskazali su i spontanim glazbeno-scenskim nastupima. Kako se čulo, dugo toplo ljeto nije moglo bolje početi.

Eko radionice Projektnog dana „Pravilno odvoji, čisti grad osvoji“

U sklopu Sladolednog dana u Kolodvorskoj ulici održan je i Projektni dan „Pravilno odvoji, čisti grad osvoji“. Korisnik projekta je Grad, ukupna vrijednost je 546.993,25 kuna, EU sufinanciranje iznosi 464.944,20 kuna. Razdoblje provedbe je od prošlogodišnjeg 13.travnja do 13.prosinca 2019. godine. Eko radionice razdvajanja otpada održali su predstavnici DKPC-a, a jedna od njih bila je i kako kompostirati. Svim zainteresiranima podijeljen je i prigodni promidžbeni materijal te platnene vrećice.

Kako je bilo pogledajte u našem albumu na https://www.facebook.com/dugoselskakronika/Skip to content