SLOBODAN PROLAZ ZA PRIJEVOZ HUMANTIRANE POMOĆI

S obzirom na veliki humanitarni odaziv svih građana i organizacija, Hrvatske autoceste d.o.o. i Autoceste Rijeka Zagreb d.d. oslobodile su od plaćanja cestarine  sve organizacije i građane koji će prevoziti humanitarnu pomoć  u ugrožena područja. Zbog evidencije besplatnih prolazaka potrebno je dostaviti naziv organizacije ili ime i prezime, registarsku oznaku i tip vozila, ulaznu i izlaznu naplatnu postaju na e-mail adresu: info@hac-onc.hr

Zbog zlouporaba potrebno pokazati robu

Kako stoji u priopćenju HAC-a, Tvrtke Hrvatske autoceste d.o.o. i Autocesta Rijeka Zagreb d.d. su s punim povjerenjem omogućile besplatan prolazak autocestom svim vozilima koja dostavljaju humanitarnu pomoć i sudjeluju u evakuaciji građana s poplavom ugroženih područja. No, prema informacijama s terena dio građana zlorabi situaciju te koristi besplatnu vožnju autocestom, unatoč tome što nisu sudionici u prijevozu humanitarne pomoći i evakuacije građana.

U svrhu zaštite od zlouporabe, na naplatnim postajama ovlašteni djelatnici Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o zatražiti pokazivanje robe koja se prevozi za humanitarnu akciju od vozača koji žele ostvariti pravo na besplatno korištenje autoceste.

Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o. i Autoceste Rijeka Zagreb d.d. odgovorne su za prihod koji tvrtke ostvaruju, a zbog zlouporabe pojedinaca primorane su donijeti ovakvu odluku, do sada smo s osnove dostave humanitarne pomoći dali dozvolu za besplatan prolazak za više od 1200 vozila. Mole sve korisnike da ne kreću na put prije nego što dobiju potvrdu od HAC ONC-a o mogućem korištenju besplatne autoceste za navedenu dionicu, kako bi mogli nesmetano voziti.
Više informacija na www.hac.hr

Tags:


Skip to content