Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela : Koordinacija svih uključenih uz redovitu komunikaciju i provođenje svih mjera

„Stožer civilne zaštite grada Dugog Sela je u pripravnosti te za sve procijenjene maksimalne pojave oboljenja koronavirusom imamo zadovoljavajuće kapacitete koji se mogu momentalno staviti u funkciju. Ukoliko dođe do nekih izvanrednih situacija tražit ćemo pomoć što je definirano prema sustavu civilne zaštite. Stanje je ozbiljno, no sve je pod kontrolom, i ovim putem apeliram na ljude da žive bez stresa i šokova, no svakako neka primjenjuju sve mjere opreza i preventivnog ponašanja“, poručio je danas načelnik Stožera civilne zaštite grada Dugog Sela Nikola Tominac tijekom radijskog intervjua na Zabavnom radiju.

Između ostalog načelnik Tominac podsjeća kako je Županijski stožer civilne danas donio zaključak o preporuci odgađanja svih skupova i organiziranih okupljanja bez obzira na veličinu na području Zagrebačke županije, što je rezultiralo odgađanjem aktivnosti i na nivou grada Dugog Sela. Sukladno odluci Vatrogasne zajednice grada Dugog Sela, a na preporuku Hrvatske vatrogasne zajednice da se sva javna okupljanja u organizaciji vatrogasnih subjekata odgode do daljnjega odgođene su godišnje skupštine DVD-a Dugo Selo i DVD-a Lepovica. Crveni križ Dugo Selo donio je odluku da se do daljnjega obustavi dostava odjeće i obuće, kao i daljnja distribucija istog. S obzirom da je starija populacija visokorizična u pandemijskoj situaciji načelnik Tominac posebno apelira na starije sugrađane da se ne dovode u nepotrebni rizik. Taekwondo klub Dugo Selo tako do daljnjega odgađa sve sportske aktivnosti veterana do početka travnja, a donijeta je i odluka da mlađe kategorije ne nastupaju na turnirima. Prema naputku Hrvatskog nogometnog saveza nogometne utakmice igrat će se bez gledatelja te je ista preporuka proslijeđena svim klubovima. Srednja škola Dugo Selo odgodila je sva putovanja i izlete. U Gradskoj upravi, kao i u gradskim ustanovama postavljena su dezinfekcijska sredstava za pranje ruku. Načelnik Tominac ističe kako sve udruge na području grada nužno moraju pratiti naputke svojih središnjica i prema istima postupati.

„Dugoselski Stožer civilne zaštite u svakodnevnoj je suradnji s nacionalnim stožerom, kao i sa stožerom civilne zaštite Zagrebačke županije. Naša komunikacija odvija se bez zastoja, kao i sa svim ustanovama na području grada, posebice s dugoselskom Ispostavom Doma zdravlja Zagrebačke županije i ravnateljicom dr. Sunčanom Žuteković te s dugoselskom Ispostavom Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, ujedno članovima Stožera. Apeliramo građane da prate upute nadležnih institucija te da ne dolaze osobno u domove zdravlja i prostore hitne medicine već neka kontaktiraju svog liječnika ili dežurnog epidemiologa koji će u slučaju potrebe osigurati prijevoz pacijenata“, kazao je Tominac, te na kraju naglasio kako će sve potrebne informacije i upute za građanstvo objavljivati putem lokalnih medija Dugoselske kronike i Zabavnog radija, te da javnost ne nasjeda na neodgovorne i netočne informacije objavljene na društvenim mrežama.Skip to content