Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela : Obustava javnog prijevoza na rok od 30 dana, sprovodi i vjenčanja isključivo u užem krugu obitelji, strogo ograničeno zadržavanje na javnim mjestima

Obustava prometa odnosi se na javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev auto taksi prijevoza, zatim javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu, javni linijski prijevoz putnika u željezničkom prometu te tramvajski, javni gradski promet i ostale nespomenute vrste javnog prijevoza.

Isto tako na snazi je odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i cjeloživotnog partnerstva. Sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku te sklapanje životnog partnerstva održava se isključivo u krugu najuže obitelji te službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Nijedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije. Obustavlja se održavanje svih oblika svadbenih svečanosti.

Također, uvedene su mjere o načinu održavanja pogreba, posljednjih ispraćaja i polaganja urne a koji će se održavati isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi HZJZ. Osmrtnica, odnosno obavijest o smrti ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne. Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća. Nijedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.

Ujedno, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je također donio Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, i to u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove odluke, a odluka se odnosi na kretanje ulicama, trgovima, rivama, parkovima i svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.Skip to content