Stožer civilne zaštite grada Dugog Sela : Poduzete sve mjere pripravnosti u slučaju pojave koronavirusa COVID-19

U gradskoj upravi Grada Dugog Sela danas je pod predsjedavanjem načelnika Nikole Tominca održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela na kojoj su članovi upoznati s trenutnom epidemiološkom situacijom nastalom pojavom oboljelih od koronavirusa, kao i s mjerama koje se poduzimaju, kako na državnom, tako i na lokalnom, gradskom nivou.

Kako ističe načelnik Tominac – „sve aktivnosti koje su spuštene s razine Nacionalnog stožera civilne zašite kao i s razine Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije – Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela maksimalno je odradio i sproveo. Uspostavljena je redovita komunikacija sa sredstvima javnog priopćavanja na području grada putem koje se dugoselska javnost informira javnost o svim mjerama i naputcima nadležnih institucija. Na svim javnim objektima i važnim mjestima postavljene su informativne obavijesti vezane uz očuvanje zdravlja osoba te načina ponašanja i postupanja u slučaju sumnje na zarazu koronavirusom“, kazao je načelnik Stožera.

Dugoselska ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije, kao i Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije izdale su upozorenje svim pacijentima s našega područja koji su unatrag dva tjedna boravili, odnosno posjetili ugrožena područja najveće zaraze, Kina ili Italija – moraju se OBVEZNO i ISKLJUČIVO telefonski javiti svojim liječnicima opće/obiteljske medicine ili na brojeve 194, odnosno 112, a kako bi dobili daljnje upute. Istim pacijentima strogo se naređuje da NE ULAZE u prostore zdravstvene ustanove zbog potencijalno daljnjeg širenja epidemije i ugrožavanja zdravlja drugih građana.

Stožer je danas donio također smjernice za daljnji rad te su uzete u obzir sve okolnosti, moguće situacije, kao i mjere u slučaju eventualne eskalacije epidemije, no o svemu istome građani će uvijek biti pravovremeno informirani putem sredstava javnog priopćavanja, kazao je načelnik. Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela kontinuirano će pratiti daljnji razvoj situacije te u skladu s tim u koordinaciji sa Županijskim stožerom Civilne zaštite i uputama nadležnih zdravstvenih tijela poduzimati odgovarajuće mjere.

Načelnik Tominac posebno naglašava da nema razloga za stvaranje panike, niti nema razloga za akumuliranje zaliha i namirnica – „potrebno je što normalnije živjeti te u svoje ponašanje uskladiti s izdanim naputcima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva“, poručuje na kraju načelnik Stožera.

 Skip to content