Search
Close this search box.

Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela: Pojedini slučajevi kršenja zabrane rada, gužva kupaca kod Kauflanda

Prema informaciji dobivenoj od načelnika Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikole Tominca zbog pojedinih slučajeva kršenja zabrane rada poslovnih subjekata danas je u tijeku vršenje nadzora nad istim kao i javnih površina.

Gradski komunalni redari danas su u jutarnjim satima morali intervenirati ispred dugoselske trgovine Kaufland, navodi načelnik, s obzirom da se stvorila velika gužva građana koji ne poštuju pravilo distanciranja i time ugrožavaju vlastitu zdravstvenu sigurnost, kao i šire zajednice. Stoga je sada na ulazu zaštitar koji ujedno ograničava broj kupaca u trgovinu Kaufland, te će se ta mjera zaštite i dalje primjenjivati. U drugim trgovačkim lancima na području grada zasada nema dojava o ovom problemu, kazao je Tominac. Ujedno podsjeća građane na strogu mjeru socijalnog distanciranja po kojem je potrebno izbjegavati bliski osobni kontakt u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1), metra na otvorenom prostoru, no preporuča da taj razmak bude i veći.

Također načelnik Tominac ovim putem podsjeća kako su od danas, pa nadalje ukinute sve autobusne linije Čazmatransa na našem području, a sa sutrašnjim danom ukida se sav putnički prijevoz željezničkim prometom. Ovim putem savjetuje sve građane da se ne kreću vani bez velike potrebe – ostanite u svojim stanovima, kućama.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content