Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela : Rad ljekarni na području grada ne može biti duži od 17 sati

S obzirom na zahtjeve i potrebe građana Dugog Sela za produženjem rada ljekarni na području grada, od trenutačnog od 8,00 do 17,00 sati, Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela uputio je Hrvatskoj ljekarničkoj komori zamolbu za produljenjem radnog vremena.

Kako je istaknuo načelnik dugoselskog Stožera civilne zaštite, Nikola Tominac, zbog skraćenog radnog vremena ljekarni građani našeg grada koji rade u Zagrebu nemaju vremena, niti mogućnosti preuzeti lijekove, stoga smo uputili Hrvatskoj ljekarničkoj komori zamolbu da pojedine ljekarne produže radno vrijeme, odnosno zatražili smo upute na koji način bi se organizirala eventualna dežurstva ljekarni na našem području.

Hrvatska ljekarnička komora u svom odgovoru, kojeg potpisuje stručni suradnik Ana Marija Caktaš, ističe kako radno vrijeme ljekarni ne može prelaziti period van 8 do 17 sati. „One mogu unutar tog vremena prilagoditi smjenu, no za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 ljekarne mogu raditi od 8,00 do 17,00 sati“, stav je to Hrvatske ljekarničke komore koji je utemeljen na mjerama Kriznog stožera Republike Hrvatske.

Nadalje, „Dežurne ljekarne mogu biti samo one koje su već od prije određene kao dežurne, odnosno kojima je dozvoljen rad u dežurstvu i imaju takav način rada ugovoren s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO). Trenutno ne postoji posebna procedura kojima bi se otvarala nova dežurstva koja bi vrijedila samo za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa. Ljekarne na području cijelog teritorija Republike Hrvatske su prema obaveznim epidemiološkim mjerama podijeljene u timove i nije moguće proširiti i povećati opseg rada. U ovom trenutku je ključno da se osigura kontinuitet rada svih ljekarni za vrijeme trajanja epidemije COVID-19“, stoji u odgovoru Hrvatske ljekarničke komore.Skip to content