Search
Close this search box.

Stručne službe i konzultanti poduzetnicima: KAKO DO SREDSTAVA ZA ULAGANJA

Grad Dugo Selo, Upravni odjel za gospodarstvo i financije organizirali su predstavljanje aktualnih natječaja za sufinanciranje pojedinih ulaganja u djelatnosti malog i srednjeg poduzetništva. Gradonačelnik Nenad Panian pozdravio je 16 okupljenih poduzetnika na skupnoj radionici održanoj 14. studenog u Gradskoj vijećnici, koji su pokazali zanimanje za ponuđene izvore financiranja njihovih ulaganja.
– Gospodarstvenici i poduzetnici imaju prava tražiti novac iz državnih i lokalnih i EU izvora, budući oni iz svojih djelatnosti znatno pridonose sredstvima u proračunima – kazao je gradonačelnik iznijevši osobna iskustva iz svoje poduzetničke djelatnosti. Također je objavio dostupnost potrebnih informacija za sufinanciranje i kreditiranje u nadležnim službama u vidu pomoći poduzetnicima.
Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Dean Dragičević predstavio je stručni konzultantski tim tvrtke „Logička matrica“ , čiji su predstavnici poduzetnicima detaljno obrazlagali mogućnosti i načine , uvjete i postupke za korištenje sredstava iz raspoloživih izvora.
Tako je zainteresiranim poduzetnicima obrazložen natječaj za povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama koji bi pridonijeli smanjenju potrošnje energije.
Predstavljen je i natječaj za internacionalizaciju poslovanja u vidu plasmana roba i usluga na međunarodnom tržištu i veću mogućnost poslovne suradnje s ino-partnerima.
Za izgradnju i opremanje proizvodnih kapaciteta u malom i srednjem poduzetništvu također će se moći koristiti sredstva jer je natječaj u najavi.
A bilo je riječi o kreditiranju uz povoljnije uvjete financiranja s ciljem povećanja konkurentnosti i modernizacije poslovanja iz Programa zajmova za tu namjenu.
Stručnjaci konzultanti detaljno su obrazlagali, a zainteresirani poduzetnici postavljali mnoga pitanja s obzirom na zahtjevne uvjete natječaja, kratke rokove i opširnu dokumentaciju.
Poslovi prijave, a zatim i provedbe projekta precizno su uvjetovani ciljevima, stoga je poduzetnicima potrebna stručna pomoć. Informacije su svima dostupne na www.strukturnifondovi.hr. No, kako je rečeno, informacije i pomoć moguće je potražiti i u nadležnim službama u Gradu te uz suradnju stručnjaka konzultanata ostvariti pomoć u potrazi za sredstvima potrebnim za nova ulaganja.

NK

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content