Stvaranje tradicije – održan 2. Noćni malonogometni turnir Dugo Selo

Period od srijede 7. lipnja do subote 10. lipnja u Dugom Selu bio je rezerviran za nogomet, zabavu i druženje. Sportska udruga rekreativno lokalnih aktivista (skraćeno S.U.R.L.A.)  organizirala je drugu godinu za redom pravi sportski događaj u trajanju od četiri dana s više tisuća posjetitelja.

Za noćni turnir prijavile su se 32 ekipe, odnosno četiri više u odnosu na prošlu godinu. Novčane nagrade su povećane, a sama organizacija je značajno napredovala u usporedbi s prošlom godinu, što dokazuje razinu ozbiljnosti organizatora s ciljem stvaranja nove tradicije u Dugom Selu. Više ekipa donijelo je i više posjetitelja, što je rezultiralo i dodatnim sadržajima. U subotu je primjerice između dviju utakmica održano natjecanje u izvođenju jedanaesteraca u kojima su svi mogli sudjelovati, a svi posjetitelji mogli su uživati u hranu i piću i glazbi tijekom cijelog turnira. Također, posjetitelji su mogli uživati u izvedbi Plesnog kluba Lana te utakmici prstića.

Razgovarali smo s Mariom Martićem, jednim od organizatora turnira i osnivača udruge S.U.R.L.A.

Kako se rodila ideja za organiziranje takvog događaja?

Iskreno, htjeli smo nešto organizirati. Prije nekih desetak godina prestao se održavati noćni malonogometni turnir na rukometnom koji je imao dugu tradiciju. Prošle godine održan je ponovno prvi takav turnir na kojem je sudjelovalo 28 ekipa, a nagradni fond iznosio je 22.000 kuna. Međutim, ove godine smo odlučili turnir podići na višu razinu. Imali smo 32 prijavljene ekipe i nagradni fond je povećan na 25.000 kuna. Najviše je ekipa iz Dugog Sela, Zagreba i Sesveta, a imali smo i dvije iz Vrbovca.

Kakav je bio raspored turnira?

Turnir je trajao od 7 do 10 lipnja. Svaki dan smo kretali u 18:00 sati i igrali do 01:00. U srijedu i četvrtak bile su odigrane utakmice u skupinama, a u petak osmina finala. U subotu je bila završnica – četvrtfinale, polufinale i finale.

 

Tko je sve sudjelovao u organizaciji?

U organizaciji smo sudjelovali mi iz S.U.R.L.E., a dobili smo i malo sponzorstvo od Turističke zajednica Dugo Selo i od Savjeta mladih Dugo Selo. Sami smo se borili, dogovarali, pripremali teren. Ovim putem zahvaljujemo se Sportskom centru Žanin koji nam je ustupio teren.

 

Razlike između prošle i ove godine?

Dojmovi su sigurno bolji nego prošle godine. U srijedu je padala kiša, tribine su bile pune, a kako je turnir odmicao, brojili smo sve veći broj posjetitelja. Prva dva dana igrali smo na dva terena, a petak i subotu na jednom, ali konstantno su kroz cijeli turnir tribine bile pune. Također, u petak smo imali revijalnu utakmicu između prstića NK Sesvetski Kraljevec i NK Dugo Selo. Zahvaljujemo se treneru Matijeviću i treneru Dugog Sela Matiji Miciću te naravno roditeljima koji su ih doveli svoju djecu.

 

Možemo li se nadati trećem turniru i iduće godine?

Turnir će se sigurno održati i iduće godine. Povećat ćemo za sljedeću godinu nagradni fond i broj ekipa.

Promjene u odnosu na prošlu godinu govore dovoljno o tome koliko je turnir napredovao. U nastavku se nalaze informacije vezane uz ono najbitnije – tko je bio najbolji na noćnom turniru u Dugom Selu. Dodatne informacije vezane uz turnir nalaze se na Facebook stranici 2. Noćni malonogometni turnir Dugo Selo ili na linku:

https://www.facebook.com/events/100476733855132/?fref=ts

 

Prvo mjesto – 15.000,00 kn i pehar: San Martin

Drugo mjesto – 7.000,00 kn i pehar: Elbi Uniqa

Treće mjesto – 3.000,00 kn i pehar: CB Dolce Vita

 

Najbolji igrač: Nikica Filipović (San Martin)

Najbolji strijelac: Martin Vuleta (Elbi Uniqa)

Najbolji golman: Marko Živković (San Martin)

 

Denis RemenarSkip to content