Trenutne komunalne aktivnosti na području grada

Prema informacijama iz Gradskog upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo nakon što su prije dva tjedna dovršeni poslovi na asfaltiranju ulica Bertovica, dijela Domobranske uz novi vrtić, Zlatarske ulica te Kopčevečke ulice, započeli su radovi na nasipavanju i uređenju bankina u istim ulicama. Također uređuje se frezanim asfaltom Ulica Živica na Martin Bregu te Nova cesta prema sajmištu, sve u sklopu Programa izgradnje komunalne infrastrukture za 2016. godinu.Voditelj Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davor Miljanović najavljuje ujedno kako će se u sklopu sklopljenog okvirnog sporazuma između Grada Dugog Sela i tvrtke Županijske ceste d.o.o. u narednom razdoblju biti rekonstruirano i asfaltirano šest ulica.

Radi se o Vatrogasnoj, dijelu Gospodarske ulice, dijelu ceste obilaznice u Industrijskoj zoni. Prečnica i stara Ferenčakova bit će asfaltirane nakon što se dovrše radovi na izgradnji kanalizacije, a planirana je i rekonstrukcija Bunarske ulice podizanjem niveleta, pojašnjava Miljanović.

Također dodaje, kako je zimska služba u pogonu i prije sinoćnjeg prvosezonskog snijega, izašavši na teren već nekoliko puta uslijed zaleđenih kolnika. Sinoć je ralica posipala solju sve ceste u centru te brdske ulice. Ukoliko se vremenski uvjeti pogoršaju, a moguće su snježne padaline tek početkom sljedećeg tjedna, ekipe zimske službe su spremne, sa dovoljnom zalihom soli i sipine s obzirom da se još uvijek troše prošlogodišnje količine, zaključuje na kraju Miljanović.Skip to content