Turističko vijeće donijelo program rada TZ Dugo Selo za 2017. godinu

Turističko Vijeće Turističke zajednice Grada Dugog Sela, pod predsjedavanjem Stipe Velića, održalo je danas svoju 6. sjednicu na kojoj se raspravljalo o izvješću o radu i poslovanju TZ Dugo Selo za ovogodišnjih 9 mjeseci te programu rada i financijskom planu TZ-a za 2017. godinu.

Tijekom devet mjeseci ove godine ostvareno je ukupno 201.631 kuna prihoda što je u odnosu na isto razdoblje 2015. godine za 10% manje prihoda, prezentirala je Zvjezdana Budor Klarić. Od ukupne mase prihoda – turističke članarine je uplaćeno 168.530 kuna, boravišne pristojbe 7.972 kune te iz županijskog proračuna dotirano je 25.000 kuna. Ostvareni rashodi iznose 143.454 kune i u odnosu na identično razdoblje prošle godine za 7% su veći, navela je Budor Klarić. Program aktivnosti je gotovo standardiziran, tako je i ove godine započeo proslavom Vincekova, potom Fašnika uz koji su organizirane dvije besplatne kazališne predstave za djecu te je izdan fašnički list „Smrdljivi Martin“. Zatim u Perivoju grofa Draškovića i ove godine održana je likovna igraonica Uskrsno bojanje jaja uz organizaciju dječje kazališne predstave, potom uvijek rado viđen Sajam cvijeća, te u ljetnom razdoblju Izložba vina i početak Dugoselskih jeseni uz Političko pecanje i Fišijadu, berbu grožđa i Dugoselsku biciklijadu. Od neplaniranih manifestacija, a koje su sufinancirane iz proračuna TZ-a bili su troškovi najma šatora za organizaciju Vuzmice na Benceku, sajma u organizaciji POU Dugo Selo Jagodan&crameraj te za proslavu Praznika rada u Parku.

Za promociju Grada u zemlji i u inozemstvu utrošeno je 15.996 kuna. Donacije se odnose za organizaciju natjecanja Stolnoteniskog športskog kluba Dugo Selo i Šahovskog kluba Dugo Selo. Glazbenoj udruzi Opus iz Dugog Sela odobrena su sredstava za organizaciju Susreta đaka glazbenjaka, dok su ŠRD Dugo Selo osigurana sredstava za izdavanje prigodne monografije. Glazbenoj školi Dugo Selo osigurana su sredstava za putovanje u na svjetski folklorni cup u Italiji gdje su osvojili prvo mjesto; a za KUD Preporod omogućena je donacija za putovanje u Grčku na folklorni festival uz pratnju predstavnice Grada i TZ Dugo Selo, gdje su u susretu s predstavnicima Hrvatskog veleposlanstva u Grčkoj promovirali Grad Dugo Selo.

Na današnjoj sjednici utvrđeno je i izvješće o obavljenom nadzoru Nadzornog odbora nad izvješćima TZ za devet mjeseci ove godine te je utvrđeno da nema primjedbi na poslovanje, rečeno je na sjednici. Što se tiče programa rada TZ-a za sljedeću godinu – ne odstupa od već zadanih smjernica s obzirom na ograničene priljeve sredstava, pojasnila je Budor Klarić. Planirano je ukupno 323.000 kuna prihoda, što je nešto manje u odnosu na ovu godinu, a kako je pojašnjava predstavnica TZ-a planiraju se manja sredstava od boravišne pristojbe. „Iako je ove godine organizirana kulturno-gastro manifestacija „Stara jela z Dugoga Sela“, ona se nije našla u planu za sljedeću godinu“, navela je Budor Klarić iz razloga što za nove projekte nema osiguranih sredstava. Intencija je nastaviti s već tradicionalnim aktivnostima i događanjima kao što su Fašnik, Vincekovo, Uskrsno bojanje jaja u Parku za koje je planirano povećanje sredstava od 5.000 kuna, kazala je Budor Klarić. Člana TV-a Mladena Slavića zanimalo je da li je u planu projekt obnove stare martinske crkve na Martin Bregu, na što je gradonačelnik Velić istaknuo je da je crkva vlasništvo Zagrebačke nadbiskupije te se svi projekti isključivo mogu realizirati uz njihovu suglasnost.Skip to content