U Crveni križ Dugo Selo stigle prve donacije mandarina i jabuka

Zahvaljujući delegiranoj uredbi Europske komisije diljem Hrvatske proizvođači mandarina i jabuka u mogućnosti su donirati svoje proizvode. Tim slijedom u Crveni križ Dugo Selo pristigle su prve donacije mandarina i jabuka. Donatori mandarina je poduzeće Setovia voće d.o.o., dok su jabuke pristigle iz firme Osatina grupa d.o.o. iz Đurđevca. Radi se o gotovo 7 tona mandarina i 8,4 tone jabuka.

Crveni križ je istog dana proslijedio određene količine u Srednju školu Dugo Selo, čiji su učenici pomogli istovariti donaciju, u sve vrtiće na području grada Dugog Sela i općina Brckovljani i Rugvica, u Osnovnu glazbenu školu Dugo Selo, te u udrugu ADHD i ja. Nakon toga odmah se počelo dijeli voće prije svega svim socijalno ugroženim obiteljima sa našeg područja.  Kako se radi o lako kvarljivim proizvodima, nužno je ovu donaciju što prije podijeliti građanima, te će se dijeliti prosječno po 1-2 kašete mandarina i toliko jabuka po obitelji.

Već su sada dogovorene nove donacije. Ovaj put slične količine jabuka će pristići iz Križa, dok će ista firma donirati mandarine. Zahvaljujući Europskoj uniji, proizvođačima će biti refundirana sredstva za ove donacije, tako da svaka kašeta voća nosi oznaku Europske unije.U drugom krugu podjele Crveni križ želi pokriti i ostale posebno osjetljive skupine građana, kao što su umirovljenici, obitelji sa malom djecom, trudnice i kronični bolesnici ili invalidi. Iduću pošiljku očekujemo otprilike za 2 tjedna.

G.K.Skip to content