U DKPC stiglo novo vozilo za zbrinjavanje otpada: PRIKUPLJANJE BIO OTPADA POČINJE POČETKOM SRPNJA

Vozni park DKPC-a od danas je bogatiji za još jedno vozilo za prikupljanje otpada.

Naime, danas je u krugu odlagališta komunalnog otpada u Andrilovcu obavljena primopredaja novog vozila Marke Mitsubishi Fuso koje je DKPC kupio od tvrtke O-K-Teh, a čija je vrijednost 750.000 kuna. Vozilo, koje je kupljeno putem financijskog lizinga, služit će za prikupljanje bio otpada, koje će pak, kako saznajemo od direktora DKPC-a Tadije Penića, krenuti na području Grada Dugog Sela od 1. srpnja ove godine. Riječ je, kako ističe Penić, o primjeni novog sustava prikupljanja otpada i novog sustava naplate proizašlog iz zakonske regulative, kojom će se bio otpad prikupljati odvojeno od ostalog otpada. Upravo ovo vozilo bilo je preduvjet da se uvede ova mjera, a svi građani koji su se prijavili za odvojeno prikupljanje bio otpada dobit će, tijekom mjeseca svibnja ove godine, i posebne posude u koje će stavljati bio otpad. Bio otpad odvozit će se jednom tjedno, kao što je to slučaj i s ostalim otpadom.

Tehničke karakteristije vozila zadovoljavaju potrebe Grada Dugog Sela. Na vozilu je izvršena nadogradnja talijanske tvrtke Coseco, koja dozvoljava ukupnu nosivost vozila 7,5 tona, odnosno zapremnina sanduka za bio otpad je 8 m3. Nadogradnja omogućuje sabijanje otpada do stupnja 1:4, a sadržava i hidraulični podizač za podizanje i pražnjenje posuda za otpad različitih volumena od 80 do 1100 litara.

Primopredaji vozila nazočili su gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian, njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić, direktor DKPC-a Tadija Penić te Hrvoje Rogić- predstavnik tvrtke O-K-Teh iz Zagreba.Skip to content