U DUGOM SELU BROJNA DOGAĐANJA TIJEKOM RUJNA

Mjesec rujan bit će i ove godine u Dugom Selu popunjen brojnim zanimljivim događanjima i manifestacijama. Na sastanku koji je tim povodom održan u gradskim službama utvrđeni su termini glavnih događanja i nositelji aktivnosti.

Grad i Turistička zajednica će i ove godine preuzeti pokroviteljstvo nad Dugoselskom fišijadom koja će se održati 8. rujna na jezeru Ciglana, a čiji je organizator Športsko ribolovno društvo Dugo Selo. S obzirom na brojne vrsne majstore pripreme fiša iz cijele Središnje Hrvatske koji već godinama ne propuštaju ovo kulinarsko natjecanje, očekuje se i veliki broj onih koji ih prate – sladokusaca koji vole riblje specijalitete, tim više što se sav pripremljeni paprikaš dijeli besplatno. Uz to ŠRD priprema i šarana na rašljama te prigodni zabavni program što sve, uz ugodan prirodni okoliš na jezerima, ne bi trebalo propustiti.

Grad Dugo Selo spada u rijetke gradove koji imaju vlastiti vinograd na Martin bregu kojim gospodari Udruga vinogradara i vinara Terra sancti Martini. Na berbu gradskog vinograda koja će biti u nedjelju 15. rujna pozvani su svi građani, a uz gradonačelnika i predsjednika Udruge, neizostavno ju otvaraju članovi KUD-a Preporod prigodnim glazbenim programom.

Tijekom vikenda od 14. do 16. rujna Martin breg će pohoditi i bajkeri iz cijele Hrvatske i inozemstva. Naime pod velikim šatorom, podno stare crkve sv. Martina, odvijat će se bajkersko druženje u organizaciji Moto kluba Sveti Martin Dugo Selo. U sklopu događanja predviđen je defile motora i oldtimera, fire show te koncerti glazbenih skupina The trio, Mort, Dusty hats i Fijasko.

Tjedan dana kasnije, 23. rujna, Biciklistički klub Dugo Selo organizira veliku biciklijadu za velike i male bicikliste koja će biti vožena dugoselskim ulicama i po Martin bregu, a svi sudionici bit će počašćeni besplatnim ručkom.

Zadnji vikend u rujnu rezerviran je za tradicionalnu manifestaciju Stara jela z Dugoga Sela koja će se održati u središtu grada, Kolodvorskoj ulici koja će tom prigodom biti zatvorena za promet automobila i otvorena za mnogobrojne štandove na kojima će svoju gastro ponudu imati domaći i strani izlagači te otvorenu pozornicu na kojoj će, tijekom cijelog trajanja manifestacije, nastupati različiti izvođači. Kulinarski dio manifestacije, koji će se sastojati od kotličijade te natjecanja u pripremi Martinskog menija – pečene guske s mlincima i kestanima, vodit će poznati kulinarski majstor Tomislav Špiček, a voditelji programa bit će Jan Kerekeš i Vid Balog. Na večernjem koncertu u subotu 29. rujna nastupit će Najbolji hrvatski tamburaši. Organizator, Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, osigurava besplatne degustacije za sve posjetitelje, a tijekom manifestacije ulicama grada vozit će turistički vlakić Bubi.Skip to content