U izradi Operativni plan razvoja cikloturizma županije

Jučer je održana radionica i predstavljen prijedlog Operativnog plana razvoja cikloturizma Zagrebačke županije, koji je, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, županijskom Turističkom zajednicom i Regionalnom razvojnom agencijom, izradio Institut za turizam. Prijedlog plana predstavio je dr.sc. Zoran Klarić.
Zagrebačkoj županiji dodijeljeno je 350.000 kuna temeljem programa Ministarstva turizma za razvoj cikloturizma na kontinentu u 2017. godini. Predmet sufinanciranja su: izrada operativnog plana razvoja cikloturizma županije sa standardima, trasiranje cikloturističkih ruta, uređenje i označavanje cikloturističkih ruta, izrada karata, zakup zajedničke web domene na razini županije, izrada web stranice na razini županije, izrada mobilne aplikacije.

Ispred Grada Dugog Sela na predstavljanju prijedloga plana cikloturizma Zagrebačke županije sudjelovali su pročelnik UO za gospodarstvo i financije Dean Dragičević, viši stručni suradnik za gospodarstvo Zvjezdana Budor Klarić, te Dragan Mikulić ispred biciklističkog kluba Dugo Selo. Trenutno je postignut dogovor da državna ruta br. 5 prolazi kroz Dugo Selo, te je u izradi vezna ruta od Dugog Sela prema Vrbovcu. Također je dogovorena pomoć Zagrebačke županije u planiranju i izradi lokalnih biciklističkih ruta.

* Tekst i fotografija preuzeti su sa www.tzzz.hrSkip to content