U tijeku proljetno uređenje javnih zelenih površina – planirana sadnja drveća kod spoja Sportske i Domobranske ulice

Proljetno uređenje gradskih javnih površina započeto uoči održane turističke manifestacije u Perivoju grofa Drašković proteklog tjedna – u punom je zamahu. Kako doznajemo od voditeljice Odsjeka za komunalno gospodarstvo Jadranke Robić nakon obavljene prve košnje zelenih površina u centru, nastavlja se uređenje i ostalih gradskih površina.

Danas su, između ostalog, ekipe DKPC-a kosile nogometno igralište i vatrogasno vježbalište u Andrilovcu, kao i dječje igralište, a uređuju se, čiste i okopavaju cvjetne gredice te orezuju grane drveća, sve kako bi se grad uljepšao za nadolazeće toplije i sunčanije vrijeme.

Nakon dovršetka građevinskih radova na slapištu kod spoja Sportske i Domobranske ulice sljedeći tjedan planirana je sadnja drveća kako bi se očuvala i povratila dosadašnja pošumljenost tog područja uz potok. Voditeljica Robić najavljuje sadnju 10 autohtonih vrsta visine 5-6 metara.

Također dodaje, kako je tijekom zimskih mjeseci provedeno u nekoliko navrata čišćenje prometnica od sipine i svih nečistoća kako bi se spriječilo začepljenje odvodnih kanala, a ovih dana radovi se nastavljaju i na svim preostalim ulicama.Skip to content