Search
Close this search box.

U tijeku rekonstrukcija Vatrogasne ulice te obnova opločenja kod Male galerije

Od proteklog tjedna, preciznije od 1. ožujka počeli su radovi u Vatrogasnoj ulici, i kako najavljuju iz Gradskog upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo, do kraja ovog tjedna trebala bi biti gotova priprema za asfaltiranje.

Što se tiče nastavka obnove Zagrebačke ulice, zasada nije moguće sa sigurnošću utvrditi kada će biti nastavak radova jer ŽUC Gradu Dugom Selu još nije dao takvu informaciju. Inače, sve pripreme su provedene,  a Grad je osigurao 400.000 kuna za sufinanciranje radova. Tražit će se od ŽUC-a da pravovremeno najavi radove radi otežanog prometa, a posebno kada će se cesta morati u potpunosti zatvoriti.

U najavi su radovi na Kumrovečkoj ulici. Ulica se obnavlja nakon izvođenja radova na plinofikaciji i zamjeni uličnog vodovoda. Obnovit će se dio ulice na kojem se ne predviđaju naknadni radovi izvedbe kanalizacije. Radove provodi DUKOM PLIN d.o.o. u dogovoru s VIO ZŽ d.o.o. i Gradom Dugim Selom koji sufinanciraju izvedbu radova.

Planirani su i radovi na izvedbi produžetka Gospodarske ulice na jug prema budućoj obilaznici kroz Poduzetničku zonu Puhovec. Obavijest o točnom početku radova slijedi.

Iz Gradskog upravnog odjela najavljuju radove na krpanju udarnih rupa koji bi trebali uslijediti ovaj tjedan, ukoliko vremenski uvjeti to dopuste. Kako pojašnjavaju spomenuti radovi nisu ranije mogli biti realizirani s obzirom da asfaltne baze nisu radile tijekom zimskog perioda.

Nadalje, od tekućih komunalnih aktivnosti, u tijeku su radovi u Kolodvorskoj ulici na obnovi opločenja u Kolodvorskoj 3, odnosno kod Male galerije. Isto tako izvode se radovi na uređenju komunalnih otoka za višestambene zgrade u Veterinarskoj ulici, dok su pri završetku radovi na I. fazi izgradnje garaže za DVD Leprovica, a u pripremi je natječaj za II fazu.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content