Učenici dugoselske Glazbene škole briljirali na 2. hrvatskoj glazbenoj olimpijadi

U Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi, Glazbena škola Dugo Selo sudjelovala je na jednom od najznačajnijih natjecanja – Hrvatskoj glazbenoj olimpijadi. Natjecanje, održano 23.veljače, je organizirano u 2. kategorije, a najuspješniji natjecatelji u svakoj kategoriji sudjelovat će u travnju na 4. međunarodnoj glazbenoj olimpijadu u Estoniji. Učenici su na natjecanju dostojno prezentirali Grad Dugo Selo i osvojili ukupno 3 medalje, od čega jedno drugo mjesto, dvatreća mjesta, te jedno četvrto mjesto.
Dobitnici nagrada:
2. mjesto i srebrnu diplomu: Martin Žučko (mentor: prof. Robert Mihovilić,). 3. mjesto i brončanu diplomu: Jan Orešić (mentor: D. Cebić) i Marko Majić (mentor: prof. Robert Mihovilić). 4. mjesto: Jan Gorišek (mentor: D. Cebić).
U prvoj kategoriji zlatnu diplomu dobili su Ivan Habazin i Anamarija Bukovnik, učenica Glazbene škole ,,Ivana Matetića-Ronjgova“ iz Pule, dok je u drugoj kategoriji zlatnu diplomu osvojio Matija Pongračić, učenik ,,Glazbene škole Varaždin“.
Natjecateljska komisija bila je oduševljena nastupom učenika dugoselske glazbene škole koji su, iako najmlađi sudionici na natjecanju, postigli izvanredan uspjeh. Za očekivati je da će na sljedećem natjecanju rezultat biti još bolji te da će se netko od učenika Glazbene škole plasirati na Međunarodnu glazbenu olimpijadu.Skip to content