Uspješan poduzetnički projekt učenica SŠ Dugo Selo I.Martinović, S.Siladji i R.Pavić“: Osvojile drugo mjesto na državnom natjecanju Poslovni izazov 2019.

Učenice Srednje škole Dugo Selo Ivana Martinović, Sara Siladji i Renata Pavić osvojile su drugo mjesto u finalu državnog natjecanja u poduzetništvu za učenike srednjih škola, Poslovni izazov 2019. Na ovogodišnjem, sedmom izdanju natjecalo se 25 timova srednjih škola iz cijele Hrvatske prezentiralo je svoje projekte na temu Vrijeme je za nove poduzetnike u gradu. Poduzetnice s dugoselskog Martin brega predstavile su svoju ideju proizvodnje Rose vina te osvojile drugo mjesto.
Prvo mjesto osvojila je Gospodarska škola Varaždin, treće Ekonomska škola Požega. Odabrani su i najbolji timovi koji će Hrvatsku predstavljati na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana od 23.04.-25.04.2019.god. u Budvi, navodi Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski u čijoj je organizaciji, uz udruge Poduzetni i Junior Achievement Serbia, natjecanje održano.
Podsjećamo, učenici iz cijele Hrvatske imali su isti zadatak – osmisliti ekonomski isplativ i održiv proizvod, kojem u podlozi moraju biti iskorištene komparativne prednosti samog kraja te ga marketinški moraju povezati sa samim krajem. Budući da se radi o ekonomskom usmjerenju, bilo je potrebno izraditi kompletnu dokumentaciju za razvoj proizvoda, te izračunati ekonomsku isplativost proizvoda. Uz to im je još jedan od zadataka bio izraditi vrlo kratki video uradak od same ideje do proizvoda koji je dostupan na FaceBook stranici SŠ Dugo Selo. Mentorica učenica ekonomskog smjera je prof. Ivana Gradečki, a video novih poduzetnica u gradu o uspješnoj ideji proizvodnje vina voćnih nota i vinariji “Eros Dioniz” s Martin brega pogledajte na:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=557444498069219&id=489453081535028Skip to content