Uspješna ekipa DVD-a Andrilovec na prijemu kod gradonačelnika

Povodom osvojenog drugog mjesta na 7. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske, danas je gradonačelnik Stipo Velić u društvu svog zamjenika Pave Jakovljevića, primio članove DVD-a Andrilovec.
Na natjecanju održanom početkom listopada u Puli, muška ekipa A pod vodstvom zapovjednika Željka Remenara tako je osigurala pravo nastupa na međunarodnom natjecanju koje će se održati u austrijskom Villachu u srpnju sljedeće godine.
Uspjeh ekipe, u sastavu Josip Jovanović, Nikola Pavlić, Mateo Remenar, Kristijan Štrac, Ana Ćorluka, Kristijan Peša, Kristijan Karas, Karlo Klarić i Filip Kušinec, nije stigao preko noći – on je plod dugogodišnjeg rada i zalaganja. Treniraju zajedno oko pet godina, iza njih su brojni dobri rezultati na natjecanjima te obaranja državnih rekorda na kupovima. Kako je napomenuo zapovjednik Remenar, drugo mjesto na razini države je uistinu velik uspjeh jer su usprkos malog broja članova postigli tako visok plasman u jakoj konkurenciji (okupilo se oko 3 000 vatrogasaca u 221 natjecateljskom odjeljenju). Natjecalo se u disciplinama vježba s motornom štrcaljkom i štafeta.
„Unatoč nedaćama poput povreda, uspjeli smo se „zakrpati“ i na kraju smo ostvarili odličan rezultata kojim smo zadovoljni i ponosni. Golem je to uspjeh za malo mjesto Andrilovec“, opisao je Remenar dojmove dodavši i kako su bili specifična ekipa zbog članice Ane Ćorluke koja je bila i jedina strojarka u muškoj ekipi na natjecanju. Također, bili su i jedna od najmlađih seniorskih ekipa.
Uz Andrilovec, ovim odličjem ponosi se i Grad. „Vatrogastvo je u Dugom Selu na zavidnom nivou. Imate maksimalnu podršku Grada koji će vas pratiti i dalje. Zahvaljujemo na osvojenom drugom mjestu i na ovako lijepoj promociji našeg grada“, čestitao je gradonačelnik Velić spomenuvši i važnu ulogu vatrogasaca u interveniranju kod poplava. O ulaganju u vatrogastvo govorio je i dogradonačelnik Jakovljević navevši kako je ono itekako isplativo. Pred andrilovečkim vatrogascima su višemjesečne pripreme, a očekuju kako će u Austriji biti među prvih deset ekipa. Sutra će ih, skupa s predstavnicima DVD-a Razljev, DVD-a Paukovec, DVD-a Ribnica i JVP-a Ivanić-Grad, primiti župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.Skip to content