Uspješna provjera za Beč i Bugarsku

Kao svojevrsna priprema za natjecanja u Beču i Bugarskoj u dvorani KUD-a Preporod u subotu 30. svibnja, održan je koncert učenika Glazbene škole Dugo Selo. Uz klavirsku pratnju prof. Lane Zlatar-Pravice mlade umjetničke nade oduševile su svojim vrhunskim izvedbama na tamburama, flauti, klaviru, violini i kontrabasu. Svoje umijeće sviranja, izvedbom skladbi poznatih svjetskih i domaćih skladatelja, poput Dvoržaka, Novosela, Tihomirova, Grečanjinova, Baklanove i Beethovena, pa do spleta tradicionalnih narodnih pjesama i plesova,  pokazali su nam učenici koji će  7. i 8. lipnja nastupiti na Međunarodnom glazbenome natjecanju u Beču te na Svjetskom folklornom prvenstvu (World Championship of Folkolore) u Bugarskoj koje se održava od 20. od 26. kolovoza ove godine.

Dugoselsku glazbenu školu u Beču predstavljat će mladi talenti iz klase mag. Dore Weiss na flauti: Marija Grlić, zatim  iz klase prof. Viktora Brezaka na tamburama: Luka Ivezić, Lovro Šukan i Leon Novački iz klase prof. Vedrana Kojića na volini: Mateo Sović te iz klase prof. dr. Daria Cebića (kontrabas, klavir, komorna glazba, tambure, kompozicija, orkestar): Diana Remenar, Kristijan Čekada, Mirko Klarić, Stjepan Klarić, Jan Orešić, Carlo Antonio Fanizzi, Davor Dakić, Filip Laštro, Filip Novački, Filip Orešić i Mihael Jutrašnjik. Uz njih na natjecanju će sudjelovati i orkestar Glazbene škole koji ce ovom prigodom nastupiti u manjem sastavu od 30 svirača.

Isto tako učenici i solisti glazbene škole nastupit će 21. srpnja ove godine na  susretu hrvatske izvandomovinske lirike u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa i Matice iseljenika u Zagrebu.

Pod pokroviteljstvom  Grada Dugog Sela, Općine Brckovljani, Rotary Cluba Dugo Selo i Zagrebačke Županije dugoselska  Glazbena škola priprema se za još dva velika natjecanja sa kojih se očekuju vrhunski rezultati.Skip to content