Uz vatromet otvoreno gradsko klizalište

Ledena atrakcija našeg grada – gradsko klizalište uz Gradsku sportsku dvoranu od sinoć je otvoreno za javnost, a raditi će svaki dan do 17. siječnja. Klizalište je, kao i prošle godine, postavljeno na vanjskom ograđenom nogometnom igralištu koje je za tu priliku zaživjelo u božićnom ugođaju prigodno ukrašeno. Na sinoćnjem otvorenju prisustvovali su ravnatelj Sportskog centra Dugo Selo Miroslav Škrlec, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Dugog Sela Branko Deronja, te počasni predsjednik Zajednice športskih udruga Zagrebačke županije i ZŠUGDS Zlatko Lasan, predstavnik Izvršnog odbora ZŠUGDS Zvonko Kaleb, te gradski vijećnici. Na otvorenje je došao i „prvi čovjek grada“, doduše samo tog dana, Sveti Nikola koji je najmlađe darivao slatkim darovima. Naravno bio je tu i gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić koji je službeno i otvorio klizalište pozdravivši sve okupljene zaljubljenike u klizanje, a sve ostale pozvao da tijekom sljedećeg razdoblja obavezno posjete dugoselsku zimsku atrakciju. Nakon otvorenja uslijedio je vatromet, a prvi klizači su već krenuli u osvajanje leda.

Podsjećamo, klizalište dimenzija 30×12,5 metara i kapaciteta 110 osoba  bit će otvoreno od ponedjeljka do nedjelje. Petkom i subotom planirano je Noćno klizanje od 22.15 do 23:15 sati. Tijekom dana organizirane su Škole klizanja i organizirane grupe, a klizanje je omogućeno u terminima. Škola klizanja za djecu u trajanju od 5 školskih sati koštat će 100 kuna, a za odrasle, također 5 sati, 150 kuna. Cijena ulaznice (za 60 minuta) iznosi 10 kuna (za sve). Cijena za grupe iznad 20 osoba (ulaz+klizaljke) iznosi 15 kuna/po osobi. Ukupna investicija iznosi 149.000 kn bez PDV-a. (više informacija o cijenama i terminima može doznati na web stranici Sportskog centra Dugo Selo www.sc-dugoselo.hr ).

Uz klizalište osigurana je i posudba klizaljki (osigurano je 150 pari – od najmanjeg broja 26 do najvećeg 50, uz cijenu od 10 kuna po posudbi), a za sve zainteresirane i ugostiteljska ponuda. Najavljeno je kako posjetitelje očekuje bogat popratni glazbeni program, a mogu se nadati i brojnim iznenađenjima.Skip to content