Vina OPG-a Mahač i sir Obiteljske sirane Kusanovec na 2. reviji najboljih vina Zagrebačke županije

U Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu, 25. ožujka održana je 2. Revija najboljih vina Zagrebačke županije. U sklopu Revije 38 vinara iz 9 vinogorja Zagrebačke županije predstavilo je svoja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti.
Izloženo je bilo 171 vino, zatim 27 vrsta sira od 5 proizvođača, a predstavili su se i gosti iz Slovenije.
S područja dugoselsko – vrbovovečkog vinogorja svoja 4 vina s Martin brega izložio je OPG Mahač Boris, dok je Romina Zadravec iz Obiteljske sirane Kusanovec predstavila 3 vrste kravljeg sira. Na reviji su sudjelovali samo vinari koji imaju Rješenje o stavljanju vina u promet izdato od Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo Republike Hrvatske.
Tom prilikom prezentiran je projekt proizvodnje rose vina kojeg su izradile maturantice Srednje škole Dugo Selo ekonomski smjer Renata Pavić, Sara Siladji i Ivana Martinović  s kojim idu na državno natjecanje ekonomskih škola.
„Bila je to prilika da javnost upoznamo s Vinogradarsko – vinarskom udrugom „Terra Sancti Martini“ Dugo Selo koja je osnovana s ciljem unapređenja proizvodnje i kvalitete  vina i povezivanja s gastronomskom i kulturno tradicijskom ponudom Dugog Sela, a sve s ciljem turističko gospodarskog razvoja Grada Dugo Selo i Zagrebačke županije“, kazao je predsjednik Udruge Boris Mahač.Skip to content