„Vincekovo na Martinu“: Predstavljena mlada vina, sutra tradicionalna rezidba u gradskom vinogradu u 14 sati

Manifestacija „Vincekovo na Martinu“, kojom se u dugoselskom vinorodnom kraju blagdan sv. Vinka slavi već 21. godinu, započela je večerašnjim „Kušanjem mladih vina“ u Maloj galeriji. Ljubitelji dobre kapljice mogli su probati 40 uzoraka vina članova Vinogradarsko-vinarske udruge „Terra sancti Martini“, koja organizira ovo događanje, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Dugog Sela.
Prošlogodišnji urod grožđa bio je dobar, vina su kvalitetna, kazao je predsjednik udruge Boris Mahač. Okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević pozvavši sve da sutra dođu na centralnu proslavu Vincekova na Martin breg, u gradski vinograd. Poznato je kako vino lakše klizi uz dobar zalogaj, a za to se pobrinula nagrađivana sirarka Romina Zadravec, nositeljica OPG-a Jadanec-Čutura iz Kusanovca iz susjedne Općine Brckovljani. Također, posjetitelji su mogli razgledati i prigodnu izložbu slika koju je postavilo Pučko otvoreno učilište. Kako se čulo, što se gastronomije, enologije i kulture tiče, ovaj kraj itekako ima adute za kvalitetnu turističku ponudu.
Dobra atmosfera ponovit će se sutra na Martin bregu, u gradskom vinogradu gdje će dugoselski vinari tradicionalno obaviti prvu ovogodišnju rezidbu vinove loze, okititi trsje kobasicama i zaliti vinom. Obred rezidbe za dobru vinorodnu godinu počinje u 14 sati, predvodit će je vinar Josip Kulaš. Pratit će ga KUD „Preporod“. Posjetitelje očekuje fina gastronomska ponuda, kuhano vino i kobase, koju će pripremiti DVD Dugo Selo. Na proslavu „Vincekova na Martinu“ pozvani su svi, dođite i proslavite službeni početak nove vinogradarske godine.



Skip to content