Više od dvjestotinjak djece naselja Kopčevec od danas imaju svoje dječje igralište

Povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta danas je najmlađim građanima naselja Kopčevec službeno na raspolaganje predano novo dječje igralište, a tim povodom u Kopčevečkoj ulici 31, gdje je igralište i smješteno, okupili su se predstavnici Grada na čelu s gradonačelnikom nenadom Panianom, kao i predsjednik Mjesnog odbora Kopčevec Darko Debeljak.

„Nakon tri pol godine dječje igralište u Kopčevcu je završeno, a djeca, njihovi roditelji, djedovi i bake konačno će moći uživati u ovom prostoru, što nam je osobito drago. Inače radi se o prekrasnom višenamjenskom prostoru na kojem je osim igrališta i stambeni objekt koji će biti rekonstruiran u dogovoru s Mjesnim odborom i njihovim potrebama. Ponosan sam na izgradnju svih dječjih igrališta. Grad Dugo Selo ima puno djece i o njihovim potrebama se treba brinuti. Danas poslijepodne otvaramo i Pump track – odvajamo djecu od mobitela, igrica i pozivamo ih van na igrališta, u prirodu, kako bi svoj dječji i mladenački adrenalin iskoristili na pravi način. Molio bih sve građane da shvate da su ova igrališta i svi objekti Grada Dugog Sela su u vlasništvu svih građana Dugog Sela. I molio bih roditelje da svojim primjerom educiraju djecu kako očuvati zajedničku imovinu. A djecu bi molio da shvate da su igrališta zbog njih, a ne zbog nekog drugog. U planu nam je izgradnja još jednog dječjeg igrališta na Martin Bregu, i to sljedeće godine. Uređujemo prostor ispred staromartinske crkve u dogovoru sa Zagrebačkom nadbiskupijom, rješavamo imovinsko-pravne odnose na prostoru ispred crkve. Na kraju čestitamo MO Kopčevec koji je bio uporan, kao i svim gradskim djelatnicima na realizaciji projekta“, poručio je gradonačelnik Panian. Dodajući na kraju s velikim žaljenjem, a zbog nedavnih devastacija i vandalizma na dječjim igralištima Lukarišće, ali i u Kopčevecu, ali i na zahtjev građana „ u tijeku je nabava kamera kako bi se zaštitio i kontrolirao prostor i imovina nadajući se kako na snimkama neće biti crnih prizora, već veselih“. „Molio bih još jednom dečke pune adrenalina da svoju energiju iskoriste u sportu, a ne uništavanjem vlastite imovine“, zaključio je gradonačelnik.

Kako doznajemo od više stručne suradnice za komunalnu izgradnju i zaštitu okoliša Jadranke Robić igralište sadrži više sprava – jedno višestruko igralo sa ljuljačkama, toboganom i penjalicom, zatim ljuljačka sa gnijezdom koja je namijenjena i za djecu s posebnim potrebama, nekoliko klackalica. Isto tako uređeno je i ograđeno igralište za igre s loptom koje nije u standardnim dimenzijama, već je prilagođeno zadanim gabaritima gradilišta te se unutar istog može se zaigrati mali nogomet, odbojka, rukomet, itd. Vrijednost uređenja cjelokupnog igrališta iznosi 380.000 kuna, dok je izgradnja ograde oko cijele parcele 80.000 kuna, navodi Robić.

Predsjednik MO Kopčevec Debeljak zahvalio se svima uključenima u ovaj projekt, „od izvršne vlasti do predstavničke u proteklom mandatu koji su svi zajedno doprinijeli realizaciji igrališta“. „Igralište je prekrasno i nadamo se da ćemo ga uspjeti očuvati za igru našoj brojnoj djeci. Njih je na području ovog naselja prema našim podacima više od dvjestotinjak dobi do 12 godina. Daljnji plan nam je uređenje stambenog objekta za potrebe MO“, poručio je predsjednik Debeljak.Skip to content