Visoke ocjene za „Koledarice“ na Susretu malih vokalnih sastava i zborova Zagrebačke županije

U Vrbovcu je 10. i 11. lipnja održan Susret malih vokalnih sastava i zborova Zagrebačke županije. U vrlo jakoj konkurenciji, između 20-tak zborova, nastupila je ženska vokalna skupina KUD-a „Preporod“ „Koledarice. Prema ocjeni stručnog žirija na okruglom stolu dobile su naviše ocjene. Predstavile su se u acapela izvedbi s tri skladbe: „Ladovane“ u obradi Duška Topića; „Koleda ide v selo“ Emila Cossetta; narodnom „Naranče“ obrada Deniza Gjini.

 KUD „Preporod“ nestrpljivo očekuje pisani osvrt te se nada kako će skupina predstavljati Zagrebačku županiju na Državnim susretima malih vokalnih sastava i zborova odnosno 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava. 

Održat će se u Sisku 10. i 11. Studenog, u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i Vokalnog ansambla Lipe. Susret je jedna od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira HSK, a koji je pokrenut iz potrebe da se na jednom mjestu okupi i prezentira raznovrsnost i bogatstvo vokalne glazbe u najvišoj kvaliteti. Radi se o festivalu koji na godišnjoj razini predstavlja dvadesetak najuspješnijih malih vokalnih sastava s više od 350 pjevača iz cijele Hrvatske, te goste iz Slovenije.

Cilj Susreta je razvijanje i njegovanje tradicionalnog pjevanja u manjem sastavu, prikaz dostignuća i najvrjednijih ostvarenja amaterskog pjevanja u Republici Hrvatskoj, razvijanje kritičkog odnosa prema glazbenim vrijednostima, stimuliranje glazbenog stvaralaštva i amaterskog rada te međusobno upoznavanje i zbližavanje. U Vrbovcu su još s ovog područja nastupili dugoselski VA „DUGA“ i Pjevačka skupina KUD-a August Cesarec Brckovljani.

Foto: KUD „Preporod“Skip to content