VRATILI SE BRILJANTINCI S POBJEDNIČKIM SREBRNIM DUPINOM

Kako i dolikuje, pravi vatreni doček priredili su roditelji i prijatelji „Briljantincima“ koji su se noćas oko dva sata vratili iz Sanrema kao pobjednici Svjetskog festivala školske kreativnosti. Sretna ekipa glazbeno-kreativne skupine „Zvjezdani putevi“ sretno se vratila na mjesto od kojeg je sve počelo, u dugoselsku OŠ „Ivan Benković“. Zadovoljan postignutim uspjehom, svoje je učenike dočekao i ravnatelj Branko Goleš. Doputovali su u društvu statue „Srebrni dupin“ koja im je uručena u prepunom i poznatom teatru „Ariston“ gdje su i izveli svoj mjuzikl „Briljantin“. Kao jedini hrvatski predstavnici na Festivalu, odmjerili su svoje znanje i kreativnost s kolegama iz 22 zemlje svijeta sa svih kontinenata – Japana, Indonezije, Rusije, Ukrajine, Poljske, Turske, Francuske, Portugala… Od 7. do 11. svibnja natjecalo se u više kategorija iz polja glazbe, plesa, mode, a u kategoriji mjuzikla Dugoselci su bili bolji od turskih predstavnika. „Djeca su osvojila komisiju, bili su odlični u svim segmentima – tehničkoj izvedbi, scenografiji, umjetničkom dojmu. Ono čime su sve osvojili, i žiri i publiku, je energija koju su prenijeli pri izvedbi mjuzikla“, rekla nam je prof. Sandra Frančišković. Višemjesečno odricanje i naporan rad na ovom zahtjevnom projektu su se itekako isplatili i, kako su kazali mladi dugoselski umjetnici, nisu imali nikakvih problema, bili su jednom riječju profesionalni i ono, što je bitno, uživali su i živjeli svoje uloge. Briljantinci ovim putem zahvaljuju na podršci i stručnim savjetima poznatim glazbenim umjetnicama Martini Tomčić, Ivani Husar, Ameli Jančić Priganica te glumcu Vedranu Komeričkom. Ponavljaju zahvalu i svima koji su im pomogli u stvaranju mjuzikla i koji su im omogućili da tamo otputuju. Od roditelja koji uvijek uskaču i koji su uvijek te donatorima, a u pokrivanju troškova sudjelovali su Grad Dugo Selo, TZ, Zagrebačka županija, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Foto studio Time, Butik Mistic, Radio Martin, POU Dugo Selo/Dugoselska kronika, Veterinarska stanica Vrbovec.
Ono što sad slijedi je kratkotrajni predah prije nadoknade gradiva jer kraj školske godine je blizu. Pred njen kraj planiraju završnu izvedbu „Briljantina“. Prije dužeg zasluženog odmora očekuje ih prijem u Gradskoj vijećnici, a subotu 7.lipnja rezervirana je za prijem kod predsjednika RH Ive Josipovića.

Ovogodišnji Festival posvećen 20. godišnjici ukidanja apartheida

Svjetski festival školske kreativnosti, šesnaesti po redu, bio je posvećen 20. godišnjici ukidanja apartheida u Južnoafričkoj republici s naglaskom na sjećanje na Nelsona Mandelu. Festival je, stoji na službenoj web stranici, jedini događaj koji uključuje više od 30 različitih inicijativa, koji omogućuje učenicima i njihovim mentorima iskazivanje kreativnosti. Događaj je to na kojem se može upoznati ljude iz cijelog svijeta, povezati se s njima te mjesto gdje je solidarnost „zimzelena tema“.Skip to content