Za kulturni projekt Grada Dugog Sela bespovratna potpora u iznosu od 807.000 kuna

U nazočnosti ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, ministra rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marka Pavića danas je u Muzeju Mimara u Zagrebu održana svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za 54+, među kojima je od odabranih 40 projekata i Grad Dugo Selo. Tom prilikom nazočio je i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Ukupna alokacija za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Poziva iznosi 20 milijuna kuna, od toga je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava Ministarstvo kulture iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Za financiranje je odabrano ukupno 40 projekta, među kojima je i dugoselski projekt pod nazivom „Radost življenja“ koji će provoditi partneri Grada – KUD „Preporod“ i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, s ukupnom vrijednošću 806.716 kuna. Cilj projekta je, istaknuo je naknadno gradonačelnik Panian, poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije, uz jačanje društvenih i kreativnih sposobnosti osoba dobi iznad 54 godina, kao i omogućavanje njihovog sudjelovanja u kulturno-umjetničkim aktivnostima i tradicijskoj promociji grada Dugog Sela. Projekt je zamišljen kao spoj tradicijske kulture i vrijednosti, obogaćen elementima moderne glazbe i dramske umjetnosti s namjerom jačanja kulturnog identiteta i razvoj umjetničke publiku. Provodit će se u vidu raznovrsnih radionica i tečajeva (kreativno-umjetničke, glazbene, likovne, itd.).

Uspješnim prijaviteljima danas u Muzeju Mimara uz ministricu kulture Obuljen Koržinek, prigodnim govorom obratio se ministar rada i mirovinskog sustava Pavić i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan.Skip to content