Za razvoj poslovne infrastrukture 380 milijuna kuna

fondoviciiiMinistarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je Javni poziv „Razvoj poslovne infrastrukture“ vrijedan 380 milijuna kuna za razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko-poslovne infrastrukture i povećanje broja proizvoda/usluga koje ona omogućava. Javni poziv za sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj otvoren je do 31. prosinca 2016. godine.

Sredstva će se dodjeljivati za ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu koja imaju za cilj izgradnju/rekonstrukciju i opremanje nove ili održavanje i opremanje postojeće poduzetničko-poslovne infrastrukture, poput poduzetničkih centara, poslovnih inkubatora, poduzetničkih akceleratora, poslovnih i znanstveno-tehnoloških parkova. Cilj je da nova infrastruktura modernizira i poboljša poslovanje poduzetnika te potakne rast i razvoj, privuče nove investicije i stvori mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima.

Prijaviti se mogu jedinice lokalne/područne (regionalne) samouprave te poduzetničke potporne institucije upisane u Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti je 200.000,00 kuna dok je najveći iznos 20.000.000,00 kuna, a iznos i intenzitet potpore računat će se metodom financijskog jaza.

Više o Javnom pozivu „Razvoj poslovne infrastrukture“ možete saznati ovdje.Skip to content