ZAPOČEO MJESEC KULTURE POU DUGO SELO: Održane dvije kazališne predstave i rock and roll koncert

Tri kulturna događanja tijekom proteklog vikenda u Dvorani Preporod, označila su početak tradicionalnog Mjeseca kulture Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Jesenski dio kazališne sezone započeo je 26. listopada ujutro održavanjem lutkarske predstave „Roda i lisac“, namijenjene najmlađoj populaciji, a u izvedbi popularne i dugoselskoj publici već dobro poznate Scene IBM iz Zagreba čiji glumci su još jednom oduševili dugoselske mališane predstavom koja je tek tjedan dana ranije imala svoju premijernu izvedbu u Zagrebu.

U večernjim satima istoga dana na svoje su došli ljubitelji starog dobrog rock and rolla. Nastupili su Boris Babarović i Walter Neugebauer sa svojim pratećim bandom The Cadillac, koji su također već dobro poznati dugoselskoj publici, a posebna atrakcija bio je gost iznenađenja Vladimir Georgev Bugi, bivši član Plave trave zaborava koji je doprinio da ovaj koncert u Dugom Selu, bez obzira na tradicionalno slab odaziv publike na rokerska događanja, ostane nezaboravan za malobrojne dugoselske glazbene sladokusce.

U nedjelju 27. listopada na Preporodovim daskama gostovalo je zelinsko amatersko kazalište ZAMKA s predstavom „Štefek soldat“, predvođeno Šteficom Fanjek koja potpisuje tekst ove predstave, ali drži i redateljsku palicu. Zelinski „amateri“ pokazali su da ova odlična komedija, inače najnagrađivanija amaterska predstava, zaslužuje da ju se pogleda te da je i tekstom i izvedbom nadmašila kazališni amaterizam. Predstava je ostvarila izvanredan odjek kod dugoselske kazališne publike, a Štefica Fanjek još jednom dokazala da nije ni malo slučajno zaslužila vođenje kazališnih amaterskih skupina u Programu 54+ koje trenutačno vodi u Dugom Selu.

f1.JPG f2.JPG   f5.JPG   f8.JPG f9.JPGSkip to content