ZASJEDA GRADSKO VIJEĆE GRADA DUGOG SELA : Gradski vijećnici o aktualnim gradskim temama

Prije samog početka današnje 22. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Dugog Sela minutom šutnje odana je počast preminulom načelniku Općine Brckovljani Željku Funteku koji „ostavio veliki i neizbrisiv trag u dugoselskom kraju“, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjan Budimir. Sjednica je nastavljena aktualnim satom gradskih vijećnika koji su pratili predstavnici izvršne vlasti – gradonačelnik Nenad Panian sa zamjenicima Jasminkom Kokot Bambić i Nikolom Tomincem, uz predstavnike stručnih službi, kao i ravnatelji, odnosno predstavnici gradskih ustanova.

 

Vijećnik Zoran Pandžić upozorio je na slabu vidljivost pješačkih prijelaza te je predložio da se postojeća rasvjeta na tim mjestima poboljša, te ga je zanimalo što se sve radi u sklopu Strategije pametnog grada. Gradonačelnik je istaknuo da je nadležni ŽUC izradio projekt vezan uz pješačke prijelaze, provedena je nabava te se nada izvođenju u proljeće. Pročelnik Marijo Vinko istaknuo je kako je Strategijom predviđen razvoj biciklističkih staza, postavljanje besplatne WiFi mreže po gradu, organizacija e-upisa u dječje vrtiće, kupnja aplikacije za snalaženje po grobnim mjestima, itd.

Na koji način će se se organizirati nadoknada nastave u dugoselskim školama, zanimalo je vijećnika Stipu Velića, na što je gradonačelnik istaknuo da je osnivač naših škola Zagrebačka županija, no Grad će uputiti upit i vjeruje kako će naše škole nadoknadu uspješno organizirati. Vijećnik Velić također zatražio je da grad inzistira od izvođača na što skorijoj sanaciji nogostupa u Starčevićevoj, Kozinskoj nakon građevinskih radova.

Vijećnik Stjepan Štefinovec postavio je pitanje o mogućnostima organizacije lokalnog javnog prijevoza te je postavio pitanje predsjedniku Gradskog vijeća Darjanu Budimiru o benefitu njegovog sudjelovanja na stručnom skupu gradonačelnika i poduzetnika u Šibeniku te je li za isto putovanje koristio službeno vozilo tvrtke Dukom plin. „Intenzivno rješavamo kako riješiti lokalni prijevoz, a najbolje rješenje bilo bi da isti prijevoz dovozi putnike do našeg željezničkog kolodvora, bez voznog reda, manjim vozilima, putem aplikacija“, kazao je gradonačelnik, dok na drugo pitanje vijećnike je zatražio pismeni odgovor.

Vijećnica Renata Jelečki postavila je pitanje pročelniku Mladenu Šestanu vezano uz zakonitost rada jednog mjesnog odbora te je zatražila pismeni odgovor. Vijećnica je također zatražila pismenim putem za izvješće o zbrinjavanju pasa u Pokupskom Cerju za 2019. godinu.

O poskupljenju odvoza komunalnog otpada zasada još nema govora, bio je odgovor gradonačelnika na pitanje vijećnika Željka Remenara, dok su prihodi od Grada Sv. Ivana Zeline za deponiranje njihovog otpada na dugoselskom odlagalištu 40.000 kuna mjesečno. Vijećnika Remenara je zanimalo zašto još nije riješeno grijanje u Domu DVD-a Andrilovec, na što je pročelnik Vinko naveo niz problema koji će se riješiti osiguranjem sredstava u proračunu za sljedeću godinu.

Zašto se smanjuju sredstva za Zajednicu športskih udruga grada Dugog Sela zanimalo je Vedranu Dragičević Borovec, na što je zamjenica gradonačelnika Kokot Bambić navela dogovor Grada sa Zajednicom od prošle godine kada su im povećana sredstva za potrebe organizacije sportskih manifestacija, te se unatoč tome od sportskih klubova stizali zahtjevi za financiranjem manifestacija, što je razlog za smanjenje sljedeće godine.

Vijećnik Ivan Gereci elaborirao je dobivene pisane odgovore vezane uz bojanje zebri i rekonstrukciju rukometnog igrališta. Gradonačelnik je vezano uz rukometno igralište informirao vijećnike s najnovijim mišljenjima Državne geodetske uprave koja smatra da isto rukometno nije potrebno upisati u katastar te je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izdalo mišljenje da nije potrebna niti uporabna dozvola. Gereci je zatražio izglasavanje zaključka da gradonačelnik učini sve radnje kako bi prostor rukometnog igrališta dobio sve potrebne dozvole kako do uklanjanja, traženog nalazom građevinske inspekcije, ne bi došlo, što je većinom glasova usvojeno.

Vijećnik Božidar Cik zatražio je skidanje 11. točke dnevnog reda zbog navodnog sukoba interesa. Vijećnicu Ivanu Krišto zanimalo je prijavljuje li se Grad na natječaje za sredstva Zagrebačke županije te što Grad čini po pitanju smanjenja plastike u javnim ustanovama i prostorima. Pročelnik Dean Dragičević potvrdio je redovnu prijavu na županijske natječaje. Vijećnik Siniša Klajić podsjetio je kako vijećnici danas nisu dobili izvješće o reviziji DUKOM plina, što su momentalno svi vijećnici potom dobili.

Vijećnik Pave Vukelić zatražio je pismenim putem konačni obračun obnove zgrade Gradske uprave. Vijećnika Ivana Šajkovića zanimalo je što se čini s rješavanjem otvorenog kanala u Ulici Hrvatskog preporoda te problemom Graberske ulice koja je preuska i prebrze vožnje pojedinih vozača. Na kraju je sjednice predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, postavio je pitanje vezano uz izradu Prostornog plana.

I.G.O.

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPGSkip to content