Zavijorile zastave na jarbolima ispred Gradske uprave Grada Dugog Sela

Vizura zgrade Gradske uprave od danas je malo drugačija. Na novopostavljenim jarbolima na platu ispred zgrade zavijorile su se zastave Grada Dugog Sela, Zagrebačke županije, Hrvatske i Europske unije. Peti jarbol planiran je za potrebe dolaska gostiju, izaslanstava iz inozemstva te druge prigode. Tom prilikom zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević izrazio je zadovoljstvo što ulaz u zgradu Gradske uprave sada djeluje dostojanstvenije i dostojno jedne institucije. Pročelje zgrade, koje svojim izgledom također zahtjeva što skorije uređenje, ove godine neće biti renovirano, odgovara dogradonačelnik, no planira se kako bi investicija bila ugrađena u proračun za sljedeću godinu. U financiranje projekta bi, nastavlja zamjenik gradonačelnika, uključili Zagrebačku županiju i Fond za energetsku učinkovitost kako bi se cjelovito i kvalitetno mogla napraviti termo izolacija, promjena stolarije, itd.

Kako doznajemo od stručne suradnice gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje Jadranke Robić, investicija postavljanja visokih jarbola, inače planirana Programom gradnje komunalne infrastrukture, iznosi 37.500 kuna, a uključuje i nabavu zastava. Tvrtka koja je postavila 6 metara visoke jarbole je „Frišćanac“ d.o.o. iz Dugog Sela, a zastave je izradio krojački obrt „Valentin“ iz Beletinca.

Od aktualnih komunalnih akcija iz Programa gradnje na području grada, nadalje doznajemo, u tijeku je ugradnja frezanog asfalta na više ulica na području naselja Kopčevec. Također provodi se čišćenje slivnika na području grada; nasipavaju se i makadamske ceste te se čiste putne grabe, što je aktivnost koja se provodi tijekom cijele godine. U tijeku je i malčiranje javnih gradskih površina, dok se građani pozivaju da redovito održavaju i svoje površine, posebice površine na kojima raste ambrozija koju je nužno ukloniti i uništiti prije cvatnje.Skip to content