Završeni radovi na slapištu kod spoja Sportske i Domobranske ulice

Prema informacijama višeg stručnog suradnika u Upravnom odjelu za financije i komunalno gospodarstvo Grada Dugog Sela Ante Šimunovića – građevinski radovi na izgradnji slapišta kod spoja Sportske i Domobranske ulice su ovih dana završeni.

U ovoj fazi riješene su armirano betonske stepenice na izljevnoj strani propusta te završno uređenje korita vodotoka. Slapište inače služi da uslijed bujica koje prolaze kroz cijevni propust ne dolazi do oštećivanja korita potoka. Radi se o gradskoj investiciji ukupne vrijednosti 25.400 eura. Prethodno je izgrađen cijevni propust na potoku Martin breg za potrebe izgradnje vodovodne mreže te je u sklopu projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb istok“ izveden nasip zamjenskog materijala  i spoj vodovodne instalacije između Sportske ulice i Domobranske ulice.

Podsjećamo, kako je prostorno planskom dokumentacijom na istoj lokaciji planiran cestovni spoj Sportske ulice na Domobransku ulicu. Izrada projektne dokumentacije za predmetni spoj za potrebe dobivanja građevinske dozvole planirana je ove godine, a izgradnja u slijedećoj godini. Po izgradnji spoja ostvarit će se obilazni pravac Šaškovečka ulica – Ulica Dragutina Domjanića – Sportska ulica – Domobranska ulica te će se rasteretiti lokalni promet u centru grada.Skip to content