Zimska služba spremna za predstojeću sezonu

Prema današnjem pregledu vozila i opreme zimske službe za područje grada Dugog Sela, a uoči početka zimske sezone i stanju pripravnosti koje počinje od nedjelje, 15. studenoga, i traje do 15. travnja sljedeće godine, utvrđeno je kako zimska služba zadovoljava sve tehničke uvjete za rad na terenu.

 

Zimsku službu na području grada Dugog Sela obavlja tvrtka Graditelj svratišta d.o.o. te će raspolagati s ukupno 9 ekipa s bazom u Sesvetskom Kraljevcu, doznajemo od voditelja voznog parka iz tvrtke Graditelj svratišta d.o.o. Stipana Radića. Ekipe će biti opremljene sljedećom mehanizacijom – dva kamiona s ralicama i posipačima, dva traktora na poslovima čišćenja asfaltnih cesta, tri bagera/kombinirke na poslovima čišćenja parkirališta te dva manja stroja na poslovima čišćenja nogostupa, parkirališta i javnih prostora. Također, doznajemo, za ovu sezonu spremno 75 tona soli i 60 m³ sipine. Opremljenost je ostala na razini prethodne godine, kada je, inače zbog povoljnih vremenskih uvjeta, ekipa zimske službe izlazila tek jednom.

Današnjoj smotri u prostoru tvrtke Graditelj svratišta u Sesvetskom Kraljevcu prisustvovali su predstavnici Grada Dugog Sela na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Jasminkom Kokot Bambić. „Prema ugovoru s tvrtkom Graditelj svratišta ove godine planirano je 402.000 kuna za ovu sezonu. Ove godine moguće je otežano čišćenje na pojedinim dionicama prometnica zbog građevinskih radova na izgradnju vodoopskrbnog sustava, no gradske službe bit će u koordinaciji s izvođačima te pratiti stanje na terenu. Udarnih rupa u zimskom razdoblja uvijek ima, no sada zbog navedenih radova bit će i više, tako da ovim putem molimo vozače na oprez“, poručila je dogradonačelnica Kokot Bambić.

Ove sezone na terenu će biti dežurno osam ekipa zaduženih za određena područja prema planu i prioritetima, a uz ekipe i ljudstvo DKPC-a, koji također raspolažu strojem za čišćenje nogostupa, zimska služba će biti organizacijski učinkovita.

Pregledu vozila danas bili su prisutni i predstavnici Policijske postaje Dugo Selo koji su utvrdili ispravnost izloženih vozila. „Temeljem provjere svih tehničkih i mehaničkih detalja, kao i registracije izloženih vozila utvrđeno je da zimska služba zadovoljava sve potrebne uvjete i propise“, kazala je Marina Pelivan, policijski službenik za preventivu PP Dugo Selo.

I.G.O.

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG

 Skip to content