VI. županijska smotra tamburaških orkestara i sastava Zagrebačke županije

PLAKAT TAMBURASI A3Četvrta Županijska smotra tamburaških orkestara i sastava Zagrebačke županije, održat će se 28. svibnja u Dvorani KUD-a “PREPOROD” u Dugom Selu s početkom u 20.00 sati. Smotra je u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije i KUD-a “PREPOROD” Dugo Selo, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture. Na smotri će sudjelovati slijedeći tamburaški orkestri: KUD “MIČEVEC” iz Mičevca, HKUD”PETAR ZRINSKI” iz Vrbovca i Tamburaško Društvo “Ferdo Livadić” iz Samobora.

U kategoriji koncertantnih sastava nastupiti će KUD “GAJ” iz Zaprešića. U ktegoriji folklornih orkestara nastupit će Tambraški orkestar KUD-a “BISTRA” iz Bistre i Tamburaški orkestar KUD-a “ČIČE” iz Novog Čiča. U kategoriji folklornih sastava nastupit će Tamburaški sastavi KUD-a “PREPOROD” DUGO SELO, KUD-a”TANČEC” JALŠEVEC NARTSKI, OGRANKA SELJAČKE SLOGE “BUŠEVEC” I KUD-a”STUPNIK” iz Stupnika. Selektor smotre biti će Ivica Potočnik.

Županijska smotra tamburaških orkestara i sastava Zagrebačke županije pokrenuta je s ciljem prikaza dostignuća i najvrjednijih ostvarenja amaterskih tamburaških orkestara i sastava, razvijanja kritičkog odnosa prema glazbenim vrijednostima, stimuliranja glazbenog stvaralaštva i amaterskog rada uopće te međusobnog upoznavanja i socijalne kohezije. Selektor smotre izabrati će predstavnike iz pojedinih kategorija za 22. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastva koji će se održati u Dugom Selu , 3. i 4. listopada 2015. godine.

 Skip to content