1. Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva u Dugom Selu 7.veljače

U Dugom Selu održat će se 7. veljače 1. Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva. Izvedbeni dio Festivala počinje u 14 sati u OŠ „Ivan Benković“. Ova jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj namijenjena je učenicima osnovnih općeobrazovnih škola. U sklopu Festivala  bit će 13 praizvedbi skladbi čiji su autori djeca. Sudjeluju učenici od 4. do 8 razreda i njihovi mentori iz 12 škola s područja cijele Hrvatske  (Osijeka, Buja, Zagreba, Križevaca, Čazme, Jastrebarskog…).

Organizator projekta je Glazbena udruga Opus, a nositeljice projekta su učiteljice Mirta Stublić i Sandra Frančišković, profesorice glazbene kulture s područja Dugog Sela. Festival je zamišljen kao poticaj učenicima i učiteljima u kreativnom izražavanju i stvaranju novih kvalitetnih skladbi slobodnog sadržaja i stila te njihovom živom izvođenju.

Podršku ovoj vrijednoj inicijativi pružaju i poznati glazbenici Ivana Plechinger Kovačić i Bruno Kovačić, mlada hrvatska kantautorica Sara Renar te poznati glazbeni kritičar i publicist Hrvoje Horvat koji će svojim prisustvom podržati ovaj projekt. Njegovu vrijednost prepoznala je Agencija za odgoj i obrazovanje, HDS ZAMP, Zagrebačka županija, Grad Dugo Selo te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta čije pokroviteljstvo ovaj projekt ima. U realizaciji sudjeluju i OŠ „Ivan Benković“, Radio Martin, Dugoselska kronika, Tian d.o.o., Foto studio Time, Konzum, Školska knjiga.

 Skip to content