16. Međunarodno vatrogasno natjecanje u Austriji: ANDRILOVEČKI VATROGASCI MEĐU NAJBOLJIMA U EUROPI

Muška A ekipa DVD-a Andrilovec jučer je dokazala da nije slučajno lani osvojila drugo mjesto na vatrogasnom natjecanju u Hrvatskoj. Naime, Andrilovčani, koji se još uvijek nalaze na 16. Međunarodnom natjecanju vatrogasaca u austrijskom Villachu, odnosno tzv. Vatrogasnoj olimpijadi, osvojili su šesto mjesto u ukupnom poretku, u konkurenciji 56 najboljih natjecateljskih vatrogasnih ekipa iz cijele Europe. Prva tri mjesta osvojili su neprikosnoveni domaćini Austrijanci, a četvrto i peto ekipe iz Slovenije. Slijedi Andrilovec, kao najbolje plasirana ekipa iz Hrvatske, a potom ostatak europske vatrogasne elite. Dobre plasmane postigle su i preostale dvije ekipe iz Hrvatske; DVD Razljev – inače prvak Hrvatske – osvojio je deseto, a DVD Paukovec dvanaesto mjesto.
Podršku Andrilovčanima jučer su dali i brojni navijači iz Dugog Sela koji su se, na čelu s gradonačelnikom Nenadom Panianom, autobusom uputili u Austriju.
Ekipa Andrilovca sutra se vraća iz Austrije, a kao što je bilo na ispraćaju, tako će se, kako neslužbeno saznajemo, u Andrilovcu i na dočeku okupiti gotovo svi mještani koji užurbano pripremaju feštu na kojoj će se proslaviti ovaj veliki uspjeh.Skip to content