Konstituirano svih 14 vijeća MO – posljednja Donje Dvorišće, Dugo Selo – istok i Dugo Selo – centar

U Gradskoj upravi sinoć je održana konstituirajuća sjednica jednog od najvećih mjesnih odbora na području grada Dugog Sela – Dugo Selo-centar koji sukladno broju stanovnika ima i najveći broj članova Vijeća – ukupno 9.

Sve okupljene tom prilikom pozdravio je pročelnik za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika Mladen Šestan, kao i zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić koja je čestitala svima na izbornim rezultatima, kao i na „hrabrosti da se uhvati u koštac s problemima u kvartu“, te je posebno pohvalila što će ovaj MO imati najveći broj žena (dvije članice). Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Ivan Šajković također uz čestitke istaknuo je važnost rada MO u radu cjelokupne jedinice lokalne samouprave, uz napomenu kako su osigurana proračunska sredstava za njihov rad u ovoj godini u iznosu od 10.000 kuna za svaki odbor. Pročelnik Šestan također je dodao još da se „Gradska uprava oslanja na vaš rad jer vi ostvarujete prvi kontakt s građanima u kvartu, vi signalizirate potrebe, ali i probleme“.

Sukladno izbornim rezultatima od prošlog mjeseca 4 mjesta u Vijeću MO Dugo Selo-centar osvojila je koalicijska lista HDZ/BM/SK (ukupno 187 glasova); 3 mjesta osvojila je lista grupe birača s nositeljem Sinišom Gavranovićem (117 glasova) te 2 mjesta lista grupe birača s nositeljem Smiljanom Dokićem. Za predsjednika MO jednoglasnom odlukom izabran je Siniša Gavranović, dok je za dopredsjednika izabran Slaven Marinić.

Prethodno, na konstituirajućoj sjednici MO Donje Dvorišće za predsjednika je izabran Marijo Šurina te za potpredsjednicu Anđelka Sarić, dok je na sjednici za MO Dugo Selo-istok za predsjednika izabran Josip Pintar i za dopredsjednika Ivan Katavić.

Dogradonačelnica Kokot Bambić na kraju je izrazila zadovoljstvo osnivanjem i konstituiranjem svih 14 mjesnih odbora što dosada nije bio slučaj te pozvala sve predstavnike na suradnju i otvorenu komunikaciju, a sve u cilju što kvalitetnijeg rada jedinice lokalne samouprave.

 

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG

 Skip to content