3. HNL Zapad – 20. kolo: NK DUGO SELO – MARTINOVIĆ I JELIĆ SRUŠILI VRBOVEC

NK Dugo Selo 2:0 NK Vrbovec

Gradski stadion, 28. ožujka, 15:30 sati

U srazu dvaju starih protivnika na Gradskom stadionu u Dugom Selu, uvjerljivo je slavio domaćin. Dugo Selo pokazalo je bolju igru u svim aspektima, što je rezultiralo s dva pogotka u mreži vrbovečkog sastava.

Prvi dio prošao je u taktičkom nadmudrivanju momčadi i brojim prekršajima gostujućeg sastava te bez većih prilika za dolazak u vodstvo obiju strana. Lopta je većinom boravila na sredini tereta, a prvi su zapucali gosti u 32′. Nakon toga uzvratili su domaćini u 37′ iz slobodnjaka – lopta pada na glavu kapetana Mamuze, čiji udarac odlazi pored vrata. Već u sljedećoj minuti Jelić puca prema vratima vrbovečkog vratara, ali lopta opet ne pronalazi put do mreže.

U nastavku dugoselska ekipa preuzima potpunu inicijativu. Gosti praktički nestaju, dok Dugo Selo kreira igru po svojoj viziji. Takvo stanje rezultiralo je ranim pogotkom u nastavku. Iz slobodnog udarca u 51′ domaćini pronalaze samog Jelića u desnom kutu peterca, koji mudro vraća loptu na suprotnu stranu peterca gdje je Martinović opušteno posprema u mrežu. Deset minuta kasnije Dugoselci su imali priliku podebljati svoje vodstvo, no sreća i vratar Kosovec spašavaju Vrbovec. Slobodan udarac izvodi Ivančević te pogađa desnu stativu, a odbijena lopta dolazi do noge Jelića čiji udarac zaustavlja vratar gostiju i sve na kraju završava samo kornerom. Sreća gostiju nije bila dugog vijeka, jer kombinacija Jelić – Martinović još jednom trese mrežu. Jelić probija desnu stranu i dodaje Martinoviću u sredinu koji po drugi puta hladnokrvno realizira stopostotnu priliku. Preostalih pola sata domaćini su bili kao i ostatak susreta uvjerljivo bolji te opušteno priveli utakmicu kraju, ugrabivši tri velika i zaslužena boda na domaćem travnjaku Gradskog stadiona.

Denis Remenar

 

NK Dugo Selo: Čavar, Mamuza, Ivančević, Martinović (87′), Kwedi (83′), Mohač, Filipović, Barišić, Jelić, Soldo (75′), Shin

Zamjene: Bagarić, Skorin (75′), Perić (83′), Pavlić, Vrdoljak, Ačkar, Forgač (87′)

Trener: Igor Kovačević

NK Vrbovec: Kosovec, Dimović, Grežina (48′), Medverec, Petak, Vlašić (55′), Roso, Jendriš, Bradić, Boroša (78′), Kokot

Zamjene: Metrović, Babić, Štefanac (55′), Klarić (48′), Gomerčić, Orejaš (78′)

Trener: Ante Klarić

Dugo Selo STATISTIKA Vrbovec
5 udarci 2
2 udarci u okvir 0
3 korneri 2
5 prekršaji 18
2 žuti kartoni 4
0 crveni kartoni 0
1 zaleđa 3

 

Rezultati ostalih susreta 20. kola 3. HNL Zapad

DOMAĆIN GOST REZULTAT
Maksimir Novigrad 1:2
Vrapče Zagorec 0:1
Stupnik Krk 0:1
Rijeka II Vinogradar 30.03.
Trnje Samobor 29.03.
Opatija Špansko 2:0
HAŠK Dubrava 0:0

 

 

 Skip to content