Aktualac 33. sjednice Gradskog vijeća: Određene službe ViO Zagrebačke županije sele se u Zagreb

Pitanjem o selidbi određenih službi bivšeg DUKOM-a odnosno ViO Zagrebačke županije iz Dugog Sela, aktualni sat 33. redovne sjednice započela je vijećnica Jasminka Kokot Bambić.

Od 1. ožujka potpisan je ugovor za iznajmljivanje prostora bivše tvornice “Elka” na Žitnjaku u Zagrebu, tamo će biti uprava, a preselit će se dio tehnike, kompletno računovodstvo dok će blagajna za gotovinsko plaćanje ostati do daljnjeg u Dugom Selu, pojasnio je Dražen Baras iz dugoselske podružnice ViO Zagrebačke županije. Bambić je tražila i da gradonačelnik demantira priče kako će se još netko vratiti u prostor nedavno energetski obnovljene zgrade „Stare škole“, za što stalno dobivaju upite, primjerice da će u tu dvoranu ući udruga Rodna gruda. U zgradu su se sada ponovno vratili i treniraju dugoselski TKD klubovi te Kyokushin karate. Dvorana je otvorena za sportaše, ovakav zahtjev nije dobio, a kada ga i ako dobije, onda će se o njemu i izjasniti, odgovorio joj je gradonačelnik Stipo Velić.

Obavijesti građanima za priključak na kanalizaciju u Ostrni i to Omladinskoj i Zagrebačkoj ulici su poslane s računima, ako treba poslat će ih se ponovno, rečeno je Stjepanu Berteku na pitanje kad će se moći građani priključiti na kanalizaciju. Uskoro će se kreirati e-mail adresa na koju će građani moći slati upite, sugestije i pritužbe, odgovorio je pročelnik UO za stambeno gospodarstvo Marijo Vinko Kruni Blažinoviću koji je prenio molbu građana. Blažinović je ustvrdio i kako na svoje pitanje upućeno gradonačelniku da navede mjere štednje, pisani odgovor sukladan pitanju nije dobio. Uštede su napravljene zato što nije bilo zapošljavanja, a plaće, nakon prvog smanjenja od 5 posto, nisu smanjivanje. Ako oni dođu na vlast, plaće mogu smanjiti, rekao je gradonačelnik vijećniku oporbe. Stjepan Novosel ponovno je potegnuo temu visoke cijene vode, kazavši kako je fiksna naknada za 100 posto viša nego u drugim županijskim gradovima i općinama s isto razvijenom infrastrukturom. Velić mu je odgovorio kako su u pregovorima i kako će se cijena vode sigurno smanjiti.

Natječaj za ravnatelja Knjižnice će se raspisati uskoro, čulo se na Novoselovo drugo pitanje. Josipu Sesanu vezano za nogostup u Lukarišću rečeno je kako se, sukladno zakonskim propisima, pokreće izvlaštenje dok će se projekt za izgradnju tamošnjeg Društvenog doma prijaviti na natječaj mjera ruralnog razvoja te kako će njegova realizacija ovisiti o rezultatima natječaja. Što se tiče cijevnih propusta odnosno mosta u Leprovici, gdje je izgradnju objekta započela jedna tvrtka, Stjepanu Štefinovcu rečeno je kako su pregovori s izvođačima u tijeku kako bi se to dovelo u red. Provest će se još jedno nadmetanje za nadogradnju vatrogasne garaže. Vijećniku Božidaru Ciku neshvatljivo je kako projektant, kod izrade skupog projekta kolektora Ježevo-Ostrna nije predvidio ogranke za priključke u sporednim ulicama pa su sad tamo „prvo bile udarne jame, sad su udarni brjegovi“. Natječaj za kanalizaciju u Čulinečkoj u Ostrni je u tijeku, prikupljaju se ponude. Ljutnju zbog seljenja ViO Zagrebačke županije u Zagreb, naglasivši riječi „županijski u Zagreb“, izrazio je Nenad Panian te kao i S.Novosel zatražio dolazak direktora Tomislava Mastena na sjednicu. Na kraju je Novosel dodao kako u zapisniku sa zajedničke sjednice Vijeća tri JLS-a na kojoj je izglasan ulazak u ViO, u zaključku stoji kako je prihvaćen elaborat, a ne i da će sjedište biti u Dugom Selu.

Vijećnici su većinom glasova prihvatili da nakon provedenog postupka prikupljanja ponuda za obavljanje komunalnih poslova odvodnje atmosferskih voda – sanacija cijevnih propusta, tijekom kojeg su pristigle tri ponude, da je najpovoljnija ponuda ponuditelja „KOD KAPETANA“ j.d.o.o. iz Dugog Sela. Njegova ponuda u iznosu od 100.430 kuna je u okviru planirane vrijednosti radova (200.000 kuna).

Komunalni poslovi održavanja nerazvrstanih cesta – asfaltne ceste na temelju pisanog ugovora na području grada većinom glasova vijećnika povjereni su tvrtki „BARUN“, vlasnika Mate Baruna iz Dugog Sela s iznosom od 247.875 kuna koja je izabrana kao najpovoljnija ponuda između pristigle dvije ponude. Planirana vrijednost radova iznosi 250.000 kuna.

Tvrtka “JIK KAJBA” vlasnika Ivana Kajbe iz Dugog Sela izabrana je za komunalne poslove održavanja nerazvrstanih cesta – redovno održavanje na području grada s ponudom u iznosu od 241.875 kuna, kao najpovoljnijom, i u okviru planiranih 260.000 kuna u proračunu. Za iste poslove pristigle su dvije ponude.

Za poslove održavanja nerazvrstanih cesta – održavanje poljskih putova na području grada, prema odluci većine vjećnika, bit će angažirana tvrtka “KOD KAPETANA” j.d.o.o. iz Dugog Sela čija je ponuda, od pristigle tri ponude, imala najnižu cijenu, odnosno 126.300 kuna. Planirana vrijednost radova iznosi 150.000 kuna.

Komunalne poslove održavanja horizontalne signalizacije na nerazvrstanim cestama na temelju pisanog ugovora na području grada obavljat će tvrtka Signalizacija d.o.o. iz Zagreba, a njihova ponuda u iznosu 36.162 kune, kao najniža od pristigle tri ponude, je u okviru planiranih sredstava. Ista tvrtka obavljat će i poslove održavanja vertikalne signalizacije na nerazvrstanim cestama, s obzirom na ponuđenu najnižu cijenu od 36.093 kune (pristigle dvije ponude), i koja je također u okviru zadanih proračunskih sredstava. Za sve povjerene poslove za koje su danas na sjednici donijete odluke, bit će potpisani ugovori na godinu dana.

Vijećnici su danas također dali suglasnost tvrtki DUKOM plin d.o.o. za sklapanje ugovora o uređenju građevinskog zemljišta za izgradnju parkirališta i nogostupa u Ulici Slavka Kolara u Dugom Selu, a novoj adresi ove tvrtke. Tvrtka se obvezuje da će bespovratno financirati troškove izrade tehničke dokumentacije, ishođenja građevinske dozvole, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, izgradnje i stručnog nadzora nad izgradnjom parkirališta i nogostupa. Rekonstrukcija Kolarove ulice obuhvaća proširenje kolnika, izgradnju parkirališta na sjevernom rubu kolnika i nogostupa uz južni rub kolnika, pojasnio je pročelnik Marijo Vinko. Vijećnika Josipa Sesana zanimalo je da li je već izrađen idejni projekt te postoji li procjena o kojem broju parkirališnih mjesta će se raditi, no projekt još zasada nije izrađen, no pročelnik drži kako je investitoru u interesu da izradi što veći broj parkirališnih mjesta.

Na kraju sjednice vijećnika Nenada Sedlara zanimao je razlog “bojkota većeg dijela HDZ-ovih vijećnika ovoj sjednici”, na što je gradonačelnik Velić ukazao kako se ne radi o bojkotu već opravdanom odsustvu troje vijećnika zbog sahrane. Vijećnik Kruno Blažinović zatražio je potvrdu najava kako će se Gradska vijećnica rekonstruirati, na što je pročelnik Vinko istaknuo da se ne radi o kompletnoj rekonstrukciji Vijećnici, već o obnovi podnih obloga, uvođenju strukturne mreže i podnih utičnica za računala te uređenje neće biti cjelovito.Skip to content