Benkovići ponovno u akciji – postavlja se mjuzikl „Anči“

Nakon iznimnog uspjeha mjuzikla „Briljantin“ koji je pobijedio na Svjetskom festivalu dječje kreativnosti u Sanremu prije tri godine, prof. glazbene kulture Sandra Frančišković i prof. hrvatskog jezika Larisa Kramer pokrenule su novi projekt – priprema se mjuzikl „Anči“ po naški, u originalu „Annie“. Kao i za vrijeme pripreme „Briljantina“ marljivo se vježba nakon nastave, a i zimski praznici bili su im ispunjeni pjesmom, plesom i glumom. U veseloj atmosferi uvježbaju koreografije i songove od listopada, a u to smo se uvjerili i mi posjetivši ih na jednoj probi u kasni sat. Školskim hodnikom odzvanjao je smijeh i pjesma i, sudeći po broju djece, na novu talentiranu generaciju u OŠ „Ivan Benković“ nije se dugo čekalo – stasale su nove glazbene zvijezde iz šestih, sedmih i osmih razreda. Trenutno ih je 22-oje, a kako se moglo vidjeti, riječ je o uigranoj ekipi.

„Upravo su djeca ta koja nas inspiriraju za ovakve pothvate. Ona ravnopravno sudjeluju u projektu, prihvaćaju se njihove zamisli i sugestije. Primjerice, imena likova u našoj verziji njihove su ideje, prilagođava se i koreografija, scenografija i kostimografija“, rekle su Frančišković i Kramer. „Annie“ je poznati brodvejski mjuzikl, više puta ekraniziran. Upravo su filmske verzije bile inspiracija, pogotovo ona iz 2014. godine, za voditeljice ovog projekta.
Scenarij je prilagodila Larisa, a songove na hrvatski prepjevala Sandra. Riječ je o edukativnoj, nenametljivoj i duhovitoj priči smještenoj u naše okruženje i to u jedno prenatrpano udomiteljstvo u kojem živi djevojčica Anči i mašta o tome kako će se jednog dana sresti sa svojim roditeljima. Kao i u životu, ima dobrih i loših likova, no sve pršti optimizmom sve do sretnog kraja.

Anči glumi Kiara Čolić, tetu Tonku Gabriela Bijelić, gospodina Bogatunovića Matej Kociper, njegovu tajnicu Marija Klara Grlić, a Sendicu – Ančinog psića Nika Dominković… Ispred njih još je dosta sati vježbanja, a premijera za domaću publiku se očekuje u travnju. Potporu ovom novom glazbenom projektu, daje vodstvo škole, pomaže Dječji vrtić Dugo Selo te, najvažnije, roditelji učenika. Ovaj put mjuzikl se ne planira prijaviti na neko inozemno natjecanje već na Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva koji će se održati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu od 12. – 14. svibnja, u organizaciji dugoselske GU Opus.Skip to content