Benkovići“ imaju novi hit mjuzikl: Vrhunska izvedba „Anči“ osvojila publiku

Mjuzikl „Anči“, nastao prema poznatom brodvejskom originalu „Annie“, učenika OŠ „Ivan Benković“ premijerno je izveden u dvorani KUD-a „Preporod“ 8. travnja. Mnogobrojna publika uvjerila se u ono što je bilo vidljivo već na pretpremijeri par dana ranije, a to je da „Benkovići“ ili, kako ih sada još zovu, „Ančijevci“ ponovno imaju hit.
Kako se radi o kvalitetnom glazbeno-scenskom ostvarenju vidjelo se i čulo već u prvoj sceni. Opušteno, bez treme, 20 je talentiranih učenika od šestog do osmog razreda u maniri profesionalne trupe, iznijelo priču o djevojčici bez roditelja koja mašta kako će ih jedan dan ipak naći. I sve to pod budnim okom svojih mentorica, voditeljica projekta inspiriranih filmskom verzijom iz 2014. godine. Scenarij za dugoselsku verziju napisala je prof. hrvatskog jezika Larisa Kramer smještajući radnju u naše okruženje, jednu prenatrpanu udomiteljsku obitelj. Pjesme pune nade, među njima i naslovnu „Sutra“ (Tomorrow), je prepjevala i koreografiju osmislila prof. glazbene kulture Sandra Frančišković.
U ulozi Anči zasjala je Kiara Čolić, svojim prekrasnim sanjarskim glasom prenoseći djetinji zanos i optimizam. U stopu je prati Matej Kociper kao naizgled hladan biznismen Zlatko Bogatunović; Gabrijela Bijelić odlično je ocrtala, na kraju ipak ne tako grubu udomiteljicu s dalmatinskim naglaskom, tetu Tonku; Marija Klara Grlić je staložena Bogatunovićeva asistentica Karolina. Duhovita Zdenka iz Zdenčine uloga je Lucije Ljevar; prestrašena Marica je Lana Vukadinović; sitne prevarante-lažne Ančine roditelje Stipicu i Vanesu glume Petar Žaja i Ema Iveljić… Tu je i uloga Ančinog psa Sendice kojeg je bez ijedne riječi, samo mimikom i smiješkom, izvrsno „skinula“ Nika Dominković. U ovom uigranom ansamblu su same zvijezde, a to su još Lucija Batljan, Magdalena Dukovac, Magdalena Gradečki. Lira Magdić, Lea Selihar, Petra Kramer, Martina Brekalo, Dominik Glasnović, Mile Pavlović, Anton Zekić, Tin Dujam Zdešić. I to od početka pa sve do sretnog kraja, kada djevojčica Anči nalazi skladnu obitelj.
Svi su oni bez iznimke glasom, glumom, nenametljivim scenskim pokretom, plesom, skakanjem pa i plakanjem oduševili publiku i definitivno je uvjerili kako se najljepši dječji snovi mogu ostvariti i kako mjesta sivilu nema. Treba spomenuti kostimografiju i scenografijuosmišljenu uz pomoć roditelja, baki, djedova, ravnatelja škole i DV „Dugo Selo“. Poseban suradnik je Vjeran Čengić, a pomogli su studenti kostimografije TTF-a Bruna Prlina i Ines Krmpotić pod vodstvom mentora B.Boureka i S.Škaro. Za fotografiju je bio zadužen Mario Kociper, tehnička podrška Edo Čop. Zadovoljstvo izvedbom nisu krili ni izvođači ni voditeljice. „Mjuzikl „Anči“ je zajednički rad, u svemu su djeca ravnopravno sudjelovala. Ovakvi se projekti pokreću samo zbog njih, oni su naše nadahnuće i s njima je sve moguće“, kazala je nakon premijere Frančišković. Čestitke i pohvale uputio je ravnatelj škole Branko Goleš.
S obzirom na viđeno, očekuje se da će i ovaj mjuzikl ponoviti uspjeh prethodnika „Briljantina“ i osvojiti srca publike diljem Hrvatske. Podsjećamo, „Briljantin“ je prije tri godine pobijedio na Svjetskom festivalu dječje kreativnosti u Sanremu. „Anči“ će priliku imati već za mjesec dana, kada će mjuzikl biti predstavljen na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu od 12. – 13.svibnja, u organizaciji dugoselske GU Opus.Skip to content