Održana 9. Likovna radionica ukrašavanja pisanica i izložba na otvorenom u gradskom parku: Dugoselci radosno dočekuju Uskrs i Cvjetnicu

Čak 550 sudionika uključilo se u ovogodišnju 9. po redu likovnu radionicu ukrašavanja pisanica i izložba na otvorenom pod nazivom „U susret Uskrsu“ koja se održala protekle subote 8. travnja u Perivoju grofova Drašković u organizaciji Turističke zajednice grada Dugog Sela i pod umjetničkom palicom idejne kreatorice ove manifestacije Arielle Melić. Ukupno 22 skupine iz škola, vrtića i udruga sudjelovale su sa svojim kreacijama dekoriravši na najljepši način, dan prije Cvjetnice, naš gradski park radosnim, uskršnjim instalacijama najrazličitijih oblika i materijala. Osunčana subota pripomogla je također tome da se u Parku okupe brojni sudionici i građani, a kreativni uradci sudionika likovne radionice zasjaju u punom sjaju. Komisiji za ocjenjivanje doista nije bilo lako ove godine jer svake godine prezentirano stvaralaštvo nadmašuje prošlogodišnje, a i sudionicima radionica premašuje granice grada te sve više okuplja kreativce iz susjednih gradova i općina.

Tako je po odluci Komisije, prvo mjesto u kategoriji vrtića dobila posebna „Uskršnja koka“ kreirana od recikliranih guma koju je izradila grupa Bubamare Dječjeg vrtića Buba Biba. Drugo mjesto u istoj kategoriji podijelila je grupa Žabica Dječjeg vrtića Dugo Selo izradivši multikulturalno jaje koja čestita Uskrs na brojnim svjetskim jezicima pod nazivom „Radost“ te grupa Ovčice Dječjeg vrtića Šegrt Hlapić iz Sesvetskog Kraljevca (naselje Iver) koja je izgradila veselu kreaciju „Jaja u dvorištu“. Treće mjesto također su podijelile dvije skupine – Dječjeg vrtića DIDI PO Tratinčica iz Prikraja napravivši prigodni ukras za stoljetni dugoselski park – „Uskrsno drvo“ te kreacija „Uskršnje selo“ djelo svih skupina Dječjeg vrtića DIDI PO Maslačak iz Rugvice.

U kategoriji škola prvo mjesto osvojila je ekipa 4. e razreda OŠ Josip Zorić izgradivši zanimljivi minijaturni „Jajograd“ u samom jajetu, koje se po potrebi može i zatvoriti, odnosno zaklopiti. Drugo mjesto podijelile su skupine – učenici 1. b razreda OŠ Ivan Benković koji su sa svojom „Uskrsnom vremenskom kapsulom“ zamislili Uskrs za 20 godina pritom ispisali i svoje poruke, dok su učenici 3. a razreda OŠ Rugvica napravili intrigantnu umjetničku kreaciju „Vitraj jaje“ koje promatraču nudi i lice i naličje. Treće mjesto podijelili su – učenici produženog boravka OŠ Ivan Benković kreiravši zanimljivo jaje „Četiri godišnja doba“, a Kreativna likovna skupina 2. razreda OŠ Josipa Zorića sa svojom „Obitelji Kunić“ razveselit će svakog promatrača izložbe.

U kategoriji udruga prvo mjesto osvojilo je Jaje Udruge ADHD i JA čiji članovi su izradili veliko cvjetno jaje od recikliranih jutenih vreća, drugo mjesto su podijelili originalni članovi KUD-a Preporod stvorivši pravu uskršnju bajku, odnosno uskršnju košaricu te Plesni centar Dugo Selo sa svojim Latino egg, dok su treće mjesto podijele Dugoselske mažoretkinje sa svojim Mažoret jajem i članovi Kuće sv. Vinko Paulski i njihovim Prozorom u proljeće.

Prigodne nagrade najuspješnijima uručio je gradonačelnik Stipo Velić, zajedno s predstavnicom Turističke zajednice Dugo Selo Zvjezdanom Budor Klarić, dok im je vrlo motivirana asistentica bila rado viđena Dugoselska guska. Ove godine nastavljene su i tradicionalne dječje igre – koturanje jaja s kuhačom u kojoj je pobijedila Iris Jakirčević te nošenje jaja u žlici u kojoj je najuspješniji bio Ivan Rosančić. Bogat program u Parku upotpunila je i lutkarska dječja predstava „Šuma Striborova“ u izvedbi i vlastitoj produkciji 4. a razreda OŠ Josipa Zorića učiteljice i kreativne voditeljice Marije Sekur Harcet.

U realizaciji manifestacije sudjelovali su sponzor glavne nagrade Čazmatrans i Hrvatske šume-Šumarija Dugo Selo, dok su medijski pokrovitelji bili Radio Martin i Dugoselska kronika.Skip to content