Search
Close this search box.

Biciklistički maraton Dugo Selo – Vukovar od ove godine Memorijal Željka Galovića

Sada već tradicionalni biciklistički maraton Dugo Selo – Vukovar koji se održava po 7. puta, kao poseban način obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu grada Vukovara, od ove godine vozio bi se pod nazivom Memorijal Željka Galovića.

Kako najavljuju predsjednik BK Dugo Selo Tomislav Mažar i član Kluba Branko Goleš, naš sugrađanin, pokojni, Željko Galović bio je istinski domoljub i strastveni zaljubljenik u biciklizam i velika mu je, nažalost i neispunjena, želja bila odvesti biciklom dionicu Dugo Selo – Vukovar. „Stoga smo uz suglasnost obitelji i BK Dugo Selo 2001 dogovorili da ovaj tradicionalni maraton u znak sjećanja i zahvalnosti na ovog skromnog i hrabrog čovjeka nosi puni naziv – 7. BICIKLISTIČKI MARATON DUGO SELO – VUKOVAR MEMORIJAL ŽELJKA GALOVIĆA“, najavili su Mažar i Goleš.

Okvirni plan puta:

· petak, 16.11.2018. – dionica Dugo Selo – Virovitica (cca 140 km)

· subota, 17.11.2018. – dionica Virovitica – Osijek (cca 140 km)

· nedjelja, 18.11.2018. – dionica Osijek – Vukovar (cca 40 km).

Posebne aktivnosti:

· petak, 16.11.2018. – polazak u 8.00 sati iz centra Grada uz prethodno fotografiranje s gradonačelnikom i suradnicima te članovima obitelji Galović. Mogućnost: da nas gradonačelnik i dogradonačelnik na biciklima, uz odgovarajuću pratnju, isprate do Brckovljana.

· nedjelja, 18.11.2018. – obzirom na činjenicu da u Vukovar stižemo na sam Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara, u planu je da se, zajedno s članovima Željkove obitelji, pridružimo Koloni sjećanja. Nakon realizacije programa i ručka uslijedio bi povratak kućama u Dugo Selo.

Očekivani broj sudionika maratona: 10 – 15 biciklista.

Ovim putem organizatori pozivaju sve zainteresirane koji žele sudjelovati u biciklističkom maratonu da se prijave do 1. listopada Biciklističkom klubu Dugo Selo.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content