Pozivamo sve na 13. Dugoselsku biciklijadu ove subote – start i cilj kod vure

Biciklistički klub Dugo Selo već 13. godinu za redom organizira Dugoselsku biciklijadu za sve uzraste, za sve građane i sugrađane, a ovogodišnja će se održati u subotu, 22. rujna.

Biciklijada je rekreativnog karaktera i cilj joj je privući što više mladih ljudi, odnosno djece, ističe ispred organizatora predsjednik BK Dugo Selo Tomislav Mažar. Ovogodišnji start je planiran u centru grada, kod sata. Okupljanje počinje u 10,00 kako bi se startalo u 11,00 sati. Obiteljska ruta duljine oko 10 km vozit će se Osječkom, Domjanićevom, Šaškovečkom, A. Starčevića, Kozinskom, Martinskom do vrha Martin Brega gdje je planirana kraća pauza uz fotografiranje i okrjepu, te potom Martinskom nazad do Šaškovečke, u I. G. Kovačića, Osječkom do cilja u centru grada. Sportska ruta duljine oko 30 km bit će zanimljivija iskusnijim biciklistima, s nekoliko uspona, najavljuju organizatori.

Obje biciklističke rute nisu utrke. Vozi se uz pratnju policije po gradskim ulicama. Za sportsku rutu obavezno je nošenje zaštitne kacige i bočice vode, dok se za obiteljsku rutu preporuča isto, naglašavaju organizatori.

Po samom dolasku na cilj za sve sudionike bit će osiguran, kao i uvijek dosada, ručak. U Kolodvorskoj ulici, koja će tijekom održavanja biciklijade biti zatvorena, planirana je i utrka za osnovnoškolce i predškolce, kao i nagradne igre, a tom prilikom bit će proglašeni najmlađi i najstariji sudionici utrka.

13. Dugoselska biciklijada organizira se pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela i TZ Dugo Selo, a u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.Skip to content